לכל העדכונים

קרן GHF הודיעה כי הבוקר התחדשה החלוקה של הקרן. "נפתח מרכז חדש שפעל בשעות הבוקר עד שסיים לחלק את מנת הסיוע היומית. שאר המרכזים ייפתחו בהדרגה". בהודעה נכתב כי "החלוקה התנהלה כסדרה, למרות איומים של חמאס על האוכלוסייה. מחסום הפחד נשבר".

עוד אמרו כי "מה שקרה אתמול הוא הישג אדיר - 8,000 חבילות, חצי מיליון ארוחות. אפס נפגעים מכל הצדדים. זה חסר תקדים בעזה. מה שתואר כ'כאוס' היה מהלך יזום למקרה של הצטברות לחץ במרכז החלוקה. נתנו ל-100 פלסטינים להיכנס ולקחת קופסאות ולצאת. לא הייתה אלימות. תוך פחות משעה הפלסטינים יצא".

הם הסבירו מדוע היה לחץ: "משום שהתייצבו לא פחות מ-60,000 ראשי משפחות עזתים בתור. למה הם באו? משום שהם לא מקבלים את הסיוע שלהם מהאו"ם, שהסיוע שלו נגנב ונמכר מחדש. מספיק לראות את הסרטונים של העזתים שמאושרים שקיבלו פעם ראשונה סיוע בחינם כדי להבין".