לכל העדכונים
על רקע הצהרות באירופה על אמברגו נשק על ישראל, ומחאה גוברת סביב הלחימה ברצועת עזה, אלביט מערכות דיווחה לבורסה על עסקה למכירת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים למדינה באירופה בהיקף של כ-1.635 מיליארד דולר. בהודעה צוין כי מדובר במערכות ומוצרים בתחום היבשה, האויר, התקשוב והדיגיטליזציה.
לפי ההודעה, החוזה כולל שתי קבוצות של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים מבית אלביט מערכות. פתרונות אלו מבוססים על הטכנולוגיות והפורטפוליו החדשניים של החברה, וכוללים בין היתר טכנולוגיה משולבת בינה מלאכותית. הקבוצה הראשונה כוללת מערכות של רקטות ארטילריות מדויקות לטווח הארוך, ומגוון רחב של מערכות קרב אוויריות בלתי מאויישות למודיעין ולתקיפה, בטווחים מבצעיים וטקטיים, כולל רחפנים אישיים.
הקבוצה השנייה כוללת, בין היתר, יכולות מודיעין (ISTAR) מתקדמות במיוחד, לרבות מערכות COMINT, SIGINT ולוחמה אלקטרונית. בנוסף, יסופקו מערכות לאיסוף ועיבוד מודיעין, מערכות אלקטרו-אופטיות (E/O) מתקדמות, מערכות ראיית לילה, שדרוגים לרכבי קרב ומערכות הגנה. בנוסף, אלביט מערכות תספק פתרון כולל לדיגיטיזציה צבאית ותקשורת לשדה הקרב, המבוסס על הדור האחרון של תוכנה וציוד תקשורת מתקדם.
האם אתה רוצה להתנתק?