לכל העדכונים
למעלה ממאה ארגונים בינלאומיים חתמו על מסמך שהופץ היום לתקשורת הבין-לאומית, בו נטען כי ישראל חוסמת מזה חודשים את הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, וכי מרבית הארגונים לא הצליחו להכניס סיוע החל מחודש מרץ. לטענתם, ישראל דחתה עשרות בקשות להכניס סיוע בטענה שהארגונים "אינם מורשים", והותירה במחסנים בירדן, מצרים ואשדוד תכולת סיוע הומניטרי בשווי מיליוני דולרים, בהן מזון, תרופות, מים וציוד חירום.
לדברי הארגונים הסיבה לחסימות היא מנגנון הרישום החדש שהונהג במרץ, המחייב בין היתר מסירת רשימות עובדים פלסטינים לאבחון ביטחוני. לטענתם, הדרישות אינן חוקיות, מסכנות את בטיחות הצוותים, פוגעות בעצמאות הארגונים ונועדו להגביל פעילות הומניטרית.
מתאם פעולות הממשלה בשטחים הדף את הטענות, ובתגובה לתקשורת הבין-לאומית נכתב: "המציאות הפוכה לחלוטין מהטענות שפורסמו. ישראל פועלת לאפשר ולהקל על הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, ואילו חמאס מנסה לנצל את הסיוע כדי להתעצם צבאית ולבסס את שליטתו באוכלוסייה. הדבר נעשה לעיתים בחסות חלק מארגוני הסיוע הבין-לאומיים, ביודעין או שלא ביודעין".
"כמענה לכך, בהתאם להנחיית הדרג המדיני וטרם חידוש הכנסת הסיוע לרצועת עזה, גובש במערכת הביטחון הישראלית מנגנון חדש להכנסת סיוע שמטרתו לוודא שהסיוע מגיע ישירות לאוכלוסייה ולא לחמאס. במסגרת המנגנון, הארגונים נדרשים לבצע הליך רישום סדור במשרד התפוצות בישראל, אשר כולל בין היתר שיתוף של רשימת עובדי הארגון שפועלים בעזה לצורך אבחון ביטחוני מקדים. הסירוב של חלק מהארגונים הבינלאומיים למסור את המידע ולשתף פעולה בהליך הרישום מעורר חשש ממשי לגבי טוהר כוונותיהם והאפשרות לקשרים של הארגון או עובדיו עם חמאס", נכתב.
האם אתה רוצה להתנתק?