שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע היום (שני) כי הוא יאשר את התייקרות מעונות היום יחד עם הגדלת שכר הסייעות באופן משמעותי. השר נפגש יחד עם סגניתו מיכל וולדיגר עם ראשי ארגוני המעונות והודיע במהלך הפגישה על כוונתו לחתום על המלצות ועדת המחירים של מעונות היום, שעסקו במחירי המעונות ושכר הסייעות.
בשיחה עלו האתגרים איתם מתמודדים ארגוני מעונות היום והדרכים לטיפול. בפגישה נכחו ראשי הארגונים הגדולים המפעילים את המעונות ובהם נציגים של נעמת, ויצ"ו ואמונה. בקיץ איים פורום מעונות היום שלא יפתח את שנת הלימודים בכ-1,500 מעונות ברחבי הארץ, בעקבות המלצת ועדת סל המחירים להעלאת מחירי המעונות המפוקחים. שרי הממשלה הקודמת לא הכריעו בעניין ומעונות היום פנו לבג"ץ כדי שתחייב את השר להכריע בעניין.
עוד התייקרות? סמוטריץ' יצטרך להכריע אם להעלות את מחירי המעונות המפוקחים. @DanaYarkechy עם האיומים והלחצים #חדשותהערב pic.twitter.com/fKe8zUOFz3
— כאן חדשות (@kann_news) January 2, 2023