איכילוב לאוצר: בדקו מחדש שכר הרופאים

איכילוב: טעויות בשכר הרופאים
בהנהלת בית החולים פנו למשרד האוצר לאחר שלטענתם נפלו טעויות בדוח שיאני השכר. "לא שילמנו כל כך הרבה", אמרו ל"כאן" גורמים בכירים באיכילוב
מחבר יערה שפירא מחבר יערה שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
ביה"ח איכילוב
צילום: צילום: יוסי זליגר, פלאש 90

הנהלת בית החולים איכילוב פנתה למשרד האוצר בבקשה לבדיקה חוזרת של שכר הרופאים בבית החולים. במכתב ששלח סמנכ"ל כלכלה רפואית בבית החולים נטען כי נפלו טעויות בדוח שיאני השכר בגופים ציבוריים. לפי הדוח, שפורסם אתמול, רופאי איכילוב מובילים את רשימת שיאני השכר.

"המספרים פשוט לא נכונים, לא שילמנו כל כך הרבה", אמרו ל"כאן" גורמים בכירים בבית החולים. לדבריהם, "זו טעות קולמוס, אולי בגלל שזו השנה הראשונה בה נוספו לדוח עובדי תאגידי הבריאות".

לפי דוח שיאני השכר, שמונה מבין עשרת מקבלי השכר הגבוה ביותר ב-2015 הם רופאים באיכילוב. הראשון שבהם מרוויח יותר מ-182 אלף שקל בחודש, השני - כמעט 181 אלף, אחריו רופא שמרוויח 175 אלף ורופא נוסף שמשתכר כמעט 170 אלף שקל בחודש.

בשיחה עמו אמש, הסביר ל"כאן" מנכל בית החולים, הפרופסור רוני גמזו, כי בית החולים משלם הרבה לרופאים כדי להתחרות במגזר הפרטי. לדבריו "המדינה בניהול לא נכון של כלל המערכת יצרה אינפלציה של עליות שכר במערכת הפרטית".

"אנחנו לא רוצים לרוקן את הרופאים מתוך הרפואה הציבורית. אנחנו רוצים להמשיך ולקיים אותה עם הרופאים הטובים ביותר ולא רק בשעות המוגבלות של הבוקר", אמר גמזו. "יש שתי ברירות כמנהל מערכת ציבורית: להיכנע ולהגיד בסדר, שהרופאים יצאו, יהיו אצלי חמש שעות בבוקר וזה הכל. או לנסות ולהתאמץ ולמצוא כל מיני דרכים, כן גם לשלם יותר, כדי שהם יישארו אצלך 10 או 12 שעות במהלך היממה. בחרנו באופן עקבי בדרך השנייה".

מנכמנכ"ל איכילוב, פרופ' רוני גמזו. מוכן לשלם יותר (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)

איך זה שדווקא איכילוב מוביל את הרשימה?
"איכילוב הוא במרכז ההיכל של הרפואה הפרטית. בתל אביב יש את הריכוז הכי גדול של מיטות פרטיות במדינה. ריכוז שהתפתח בעוצמה והייתי אומר בחוסר רגולציה מתאימה בשני העשורים האחרונים. לכן ההתמודדות מול הרופאים שלנו, שיש להם את האלטרנטיבה הזו, היא המוקצנת ביותר".

"הסיבה השנייה, אנחנו כהנהלה בחרנו בחירה שלא בחרו בבתי חולים אחרים - בחרנו להיאבק בתופעה ולאפשר אלטרנטיבה. אלטרנטיבה שמחייבת אותנו לשלם שכר כדי להשאיר את הרופאים. הסיבה האחרונה היא שאנחנו לא מחביאים את השכר בכל מיני טכניקות, כמו למשל תשלום בחשבוניות ולא בתלושי שכר. או קידוד כזה או אחר של הפעילות, כל מני פטנטים ששמעתי שקיימים במקומות אחרים רק כדי לחמוק מהממונה על השכר".

אבל בצורה הזאת תאלצו להמשיך ולהעלות את השכר.
"הגענו למקום שבו הרפואה הציבורית לא יכולה יותר לרדוף. הגענו לערכים שבהם גם הנראות כלפי אזרחי המדינה היא כזו שיש לעצור ולהגיד טוב עד כאן. אבל זה מחייב את הרגולטורים, גם משרד הבריאות וגם משרד האוצר לבצע פעולת ריסון קשה ומכאיבה במערכת הפרטית ולהגביל שם את השכר".

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "נתוני השכר השנתיים המתפרסמים הם באחריות הגופים המדווחים. הנתונים שדווחו על ידי קרן המחקרים שליד בית החולים איכילוב לאגף הממונה על השכר כללו טעות. בית החולים איכילוב צפוי להעביר בתקופה הקרובה את נתוני השכר הנכונים. לאחר בדיקתם אנו נפרסם את הנתונים המעודכנים. יש להבהיר כי לא יכול שיני בדו"ח המודפס".

הפופולריים