מה הסיכוי שהממשלה תשלם תוספת יוקר לשכירים?

מה הסיכוי שהממשלה תשלם תוספת יוקר לשכירים?

כדי למנוע קריסה של הכלכלה ובמקום לשלם דמי אבטלה, נזרק לאוויר הרעיון להעלות משכורות לשכירים כך שיותאמו ליוקר המחיה. כמה זה רציני?
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
תלושי משכורת, צילום כאן חדשות
צילום: תלושי משכורת, צילום כאן חדשות

תוספת יוקר, בדיוק כמו שזה נשמע, היא תוספת לשכר העובדים במשק, כדי שבימים כאלה שהמחירים משתוללים ויש אינפלציה בחוץ – הם בכל זאת יוכלו לחיות מהמשכורת שלהם. בטוח שמתם לב שהמשכורת שלכם מספיקה להרבה פחות כשהדלק מתייקר. המכולת יקרה יותר, החשמל, המים, הדיור, המכוניות, ועליות המחירים עוד לא אמרו את המילה האחרונה.

אז פעם, מזמן, חשבו על רעיון: אם הכול מתייקר, צריך להעלות את המשכורת של השכירים, כדי שרמת החיים שלהם לא תיפגע. הפעם האחרונה שעשו דבר כזה הייתה לפני כמעט 20 שנה, ב-2003. הממשלה חתמה אז עם ההסתדרות על צו תוספת יוקר. האינפלציה עמדה אז על 6.5%. היום האינפלציה כבר הגיעה לכמעט 4.5%, ורעיון תוספת היוקר מתעורר עכשיו מחדש.

וזה לא רק כדי שאנחנו האזרחים נקבל פיצוי על גל עליות המחירים. הסיבה לתוספת יוקר היא הרבה יותר מהותית לכלכלה כולה. כי כשהכול מתייקר והכסף שלנו שווה פחות, אנשים גם קונים פחות ואז עסקים, חברות ומפעלים מכניסים פחות - ונאלצים לפטר עובדים. התוצאה של תאונת השרשרת הזאת היא שהאבטלה עולה, ובסוף המדינה תהיה חייבת לשלם דמי אבטלה. עכשיו עוד אפשר לעצור את הגלגל הזה ולשלם תוספת יוקר, לפני שהכלכלה תקרוס.

אבל האם זה אומר שזה באמת יקרה בקרוב וישלמו לנו תוספת יוקר? הרעיון הזה כבר נזרק לאוויר, והוא מתגלגל. אבל זו תקופת בחירות, ויהיה קשה עד בלתי-אפשרי לחתום על העברת צו כזה בכלל. כלכלת בחירות בכל זאת. בינתיים, אנחנו נמשיך לשלם ביוקר, כמו שכבר התרגלנו.

הפופולריים