בית המשפט בדלאוור שבארצות הברית קיבל הלילה (רביעי) את הבקשה של טוויטר וקבע את המועד להצגה הכי טובה בעולם - חודש אוקטובר. במשך חמישה ימים, שהתאריך הספציפי שלהם עוד לא נקבע, יתנהל המשפט המזורז של טוויטר נגד המיליארדר אילון מאסק.
בסוף חודש מרץ כתב מאסק, סוג של צייצן בלתי נלאה, שהוא שוקל להקים רשת חברתית מתחרה. כמה ימים אחר כך הוא כבר היה הבעלים הגאה של יותר מ-9% מטוויטר. בהמשך הוא הציע לרכוש אותה - טוויטר ניסתה להתנגד, אבל בסוף נכנעה. ב-25 באפריל זה הפך לרשמי, טוויטר אישרה את העסקה עם מאסק וסוכם שהוא ירכוש אותה תמורת 44 מיליארד דולר - ויהפוך אותה לחברה פרטית.
סיבוב הפרסה של מאסק אחרי רכישת טוויטר והמשפט המתוקשר - שאולי יעזור גם לנו@lielkyzer #משחקי_הכיס pic.twitter.com/XofJZ4cZnS
— כאן חדשות (@kann_news) July 20, 2022
אבל לאף אחד לא היה יותר מדי זמן לחגוג, מאותו רגע מאסק עשה הכול כדי להצדיק את המוניטין שלו כאיש קפריזי והפכפך. הרהורי החרטה שלו הפכו גלויים לציבור בדיוק שלושה ימים אחרי שהמכירה סוכמה. בעלי טוויטר הטרי כבר התחיל לצייץ על עניין שהטריד אותו - לטענתו הרשת החברתית לא מדווחת את מספר החשבונות המזויפים האמיתי שיש בה. טוויטר טענה שמדובר בפחות מ-5% ממספר המשתמשים היומי, ומאסק צייץ שהמספר קרוב יותר ל-20%. מאותו רגע הוא לא הניח לנושא, צייץ וצייץ וצייץ עליו בלי הפסקה, אנחנו לא פסיכולוגים, אבל אם לשפוט לפי הטוויטר שלו זו הפכה לאובססיה.
ואז לפני שבועיים האיש העשיר בעולם הודיע שהוא מקפיא את העסקה, בהמשך הוא ביטל אותה וככה נולדה התביעה הזאת שבה טוויטר דורשת לכפות עליו להשלים את העסקה, לעמוד במילה שלו, או בציוץ שלו ולקנות אותה במחיר שאליו התחייב.
ולמה אנחנו מדברים על זה? גם כי קרבות בוץ בין מיליארדרים, בעיקר כאלה שמתנהלים ברשתות החברתיות, הם אירוע סקסי, כייפי ומושך. אבל בעיקר כי בעולם שבו כולנו מתעסקים בשאלות של פייק ניוז ואמיתות אלטרנטיביות, ההליך המשפטי המזורז הזה שייפתח בעוד בערך שלושה חודשים צפוי לשפוך הרבה מאוד אור על האופן שבו הרשתות החברתיות שכולנו משתמשים בהן משתמשות בנו כדי לעשות כסף ולהשתלט לנו על המחשבות.