המחירים עולים: תעריף החשמל צפוי להתייקר בכ-9% בחודש הבא

תעריף החשמל צפוי להתייקר בכ-9% בחודש הבא
גם מחיר הביצים יעלה ב-6.5%. במסגרת העלייה, מחיר אריזה של 12 ביצים (L) לצרכן יעלה ב-0.75 שקלים, כך שמחיר תבנית של תריסר ביצים - יעלה מ-11.30 שקלים ל-12.05 שקלים
מחבר ליאל קייזר ודנה ירקצי מחבר ליאל קייזר ודנה ירקצי
Getting your Trinity Audio player ready...
חברת החשמל, 30.09.21
צילום: צילום: כאן חדשות

ישראל מתייקרת: תעריף החשמל צפוי להתייקר בכ-9% בחודש הבא. כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. מליאת רשות החשמל קיבלה אמש את ההחלטה על ההתייקרות והודעה רשמית על המהלך צפויה להימסר לציבור בתחילת השבוע הבא, לאחר שישלימו ברשות את החישובים הסופיים. במקור תעריף החשמל אמור היה לזנק בכ-15% בעקבות קפיצה חדה של יותר מ-160% במחיר הפחם מאז עדכון התעריף האחרון, ואולם מליאת הרשות החליטה לפרוס את ההתייקרות, כך שנשלם עליה עד 2026 ושיעור הזינוק בתעריף יהיה נמוך יותר.


מחירי הביצים יעלו מחר ב-6.5%. ביצה אחת בגודל לארג' תתייקר בשש אגורות ורבע, ומחיר תבנית של תריסר ביצים יעלה ב-75 אגורות, ל-12.05 שקלים. בהודעת משרד החקלאות נאמר כי מחיר הביצים שבפיקוח לא עודכן כשנתיים וחצי.   

מתי המחירים יפסיקו לעלות? | עוד יום

השבוע הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להעלות את הריבית בפעם השלישית ברציפות ל-1.25%, עלייה של חצי אחוז. במהלך הזה מנסה הבנק לבלום את האינפלציה שהגיעה בחודש מאי ל-4.1%, מעבר לטווח היעד המקסימלי שקבע - 3%.

עליית מחיר הביצים מצטרפת לעליית מחיר המים שעלה ביום שישי האחרון ועומד על 7.6 שקלים למ"ק, לעומת 7.5  בחודש ינואר. גם מחירי החשמל צפויים לזנק בחודש אוגוסט בכ-15%. בשבוע שעבר מחירי הדלק עלו וכעת עומד המחיר המרבי לליטר בנזין 95 בשירות עצמי על 8.08 שקלים, עלייה של 36 אגורות מהחודש הקודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות לליטר כמו בחודש קודם.

הפופולריים