השיבושים באל על: בחברת אל על נמשכים ביטולי הטיסות, בשל התקשות ההנהלה לשבץ טייסים לטיסות על רקע סכסוך-העבודה בין הצדדים. הערב (שני) בוטלו, בין השאר, טיסות לוינה, לציריך, למינכן, לרומא ולניו יורק. חלק מהנוסעים היו בדרכם לנמל-התעופה כשקיבלו הערב את ההודעה שטיסותיהם בוטלו.
מעבר לקושי לאייש טיסות, בחברה מתמודדים גם עם חוסר הירתמות של צוותי אוויר לטפל בתקלות במטוסים. הטייסים אמרו למשבצים בכמה מהמקרים כי ״המוטיבציה שלנו ירודה".
בהתרעה של שעות: אל על שוב מודיעה על ביטול טיסות ליעדים שונים באירופה בגלל הסכסוך עם הטייסים. @sharonidan מדווח מנתב"ג על השביתה האיטלקית#חדשותהערב pic.twitter.com/kaqHcucclq
— כאן חדשות (@kann_news) May 30, 2022
לפני כשלושה שבועות אל על אף ביטלה את השתתפותה במטס יום העצמאות ברגע האחרון, בעקבות נטישה של מכונאי החברה.
בתחילת החודש הכריזו טייסי אל על על שביתה איטלקית. לפי הנוהל הקיים, 80% מהטיסות באל על משובצות מראש, והשאר משתבצות ברגע האחרון. מאז שהחלו בשביתה הטייסים מסרבים להשתבץ ל-20% מהטיסות שנותרו.
לטענת הטייסים, הצעד מגיע במחאה על קיצוץ שכרים בכמחצית בזמן הקורונה והרעת תנאי העבודה שלהם. לאחר החזרה לשגרה, הם דורשים לקבל בחזרה את הזכויות שמגיעות להן לדבריהם, וטוענים כי שכרם נמוך בהשוואה לשכר הטייסים בחברות תעופה אחרות בעולם.
עוד מוסיפים הטייסים שביטולי הטיסות נגרמים מעומסים. "כל חברות התעופה בעולם הופתעו מהביקושים הגבוהים. חברת אל על היא אחת החברות עם כמות הביטולים הנמוכה ביותר", טען טייס אל על דולב ברזילי בריאיון לליאל קייזר בתוכנית משחקי הכיס אתמול. הוא הסביר שיש להפריד בין טענות הטייסים על השכר, שלא משפיעות על תפקודם, ובין העומס שנגרם בחברות התעופה לאחר החזרה המלאה לשגרה.