בחודשים האחרונים משתמשים רבים ב"וואטסאפ ווב", גרסת הדפדפן של שירות המסרים הפופולארי, מתמודדים עם בעיות רבות ותקלות חוזרות. הסיבה היא עדכון שמאפשר להפעיל את השירות גם כשהמכשיר הסלולארי לא נמצא בקרבת מקום או מנותק. בחברה אמרו שבגלל שמדובר בכלי עבודה, הם העדיפו להוציא את הגרסה המינימלית שתתפקד, ובהמשך יתווספו אליה הפיצ'רים שהיו בגרסה הקודמת.
בין השאר, בגרסת הדפדפן של וואטסאפ נמחקה חלק גדול מהיסטוריית השיחות, כי היא מעודכנת רק לזמן שממנו עדכנו את הגרסה באותו מחשב. דבר נוסף הוא שאי אפשר לעדכן מספרי טלפון, להוסיף אנשי קשר, אלא רק מהטלפון הסלולארי. המון משתמשים חושבים שרק הם חווים את התקלות, אך אלה חלק מחבלי הלידה של הגרסה החדשה, ובמטא הבטיחו שבימים אלה הם עובדים על שאר העדכונים.
האזינו לריאיון עם ד"ר לירז מרגלית בכאן רשת ב
במקרה של וואטסאפ העדכון והבעיות סביבו משפיעים הרבה יותר מכיוון שהוא משמש כלי עבודה מרכזי עבור אנשים רבים. ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות בעידן הדיגיטלי, סיפרה בריאיון לקרן נויבך בתוכנית סדר יום בכאן רשת ב: "מחקרים שנעשו על יכולת התפקוד חשפו שכשאנחנו מקבלים התראה, אנחנו רוצים לראות מה קורה שם. אם אנחנו עסוקים במשימה כלשהי, כדי לחזור אליה המוח שלנו צריך פי 3 ריכוז. לוקח לנו יותר זמן. באופן אירוני הוואטסאפ, שהוא כלי עבודה, רק מעכב את העבודה שלנו ומסיח את דעתנו".
"ממצאים ראשוניים מראים שמאז שאנשים עובדים עם הוואטסאפ במחשב, יכולת ניהול הקשב שלהם יותר איטית. הם לא מרוכזים, יותר מוסחים ולא זוכרים משימות שהתחילו בהם", הוסיפה מרגלית. "הוואטסאפ מרמז לנו שמה שקורה עכשיו באפליקציה זה הכי דחוף, למרות שהוא לא דחוף בכלל. זה הרמז שהמוח מקבל מכל התראה". כך שבגלל שהוא דורש מאיתנו קשב רב, כל שינוי ותקלה בו בולטים יותר.