שר האוצר אביגדור ליברמן אמר היום (רביעי) בדיון ממשלתי, כי אם יגיעו לישראל עשרות אלפי עולים מאוקראינה - הטיפול בקליטתם ידרוש קיצוץ רוחבי בתקציב משרדי הממשלה. כך פורסם היום בחדשות הערב בכאן 11.
ישראל נערכת לקליטת 50 אלף עולים מאוקראינה. שר האוצר: יידרש קיצוץ רוחבי. הדיווח של @lielkyzer ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/R8iOO9dHmP
— כאן חדשות (@kann_news) March 9, 2022
בדיון על קליטת העולים, הוצג תרחיש שלפיו צפויים להגיע לישראל 50 אלף עולים זכאי חוק השבות, ו-5,000 פליטים - ועלות קליטתם תגיע למיליארדי שקלים. עיקר העלות, לפי התרחיש שהוצג בדיון הממשלתי, נובעת מיצירת פתרונות דיור עבור העולים.
הפתרונות שנבחנים כעת הם שיפוץ והכשרה של מבנים ממשלתיים קיימים, כדי לשכן בהם עולים, וכן הצבה של מבנים זמניים לטובת העניין.
שרת הפנים איילת שקד פרסמה אתמול תוכנית לקליטת פליטים מאוקראינה. אולם כשנכנסים למספרים, רואים שמאחורי ההצהרות יש הקשחה של מדיניות הכניסה הישראלית, ולא פתיחת שערים. לפי ההנחיות החדשות, 5,000 מכסות ייפתחו עבור אוקראינים לא יהודים שירצו להגיע ארצה.
ישראל מקשיחה את מדיניות הקליטה לפליטים מאוקראינה: תאפשר 5,000 אשרות שהייה - מחצית מהן כבר נוצלו • המדיניות לא תחול על זכאי חוק השבות#חדשותהערב @gilicohen10 pic.twitter.com/73JIhITrvH
— כאן חדשות (@kann_news) March 8, 2022
אותם אוקראינים יידרשו למלא טופס מקוון כדי לקבל את אישור הכניסה לישראל. האגרה בסך 10,000 שקלים בשביל כניסה לארץ - בוטלה. אולם מתוך ה-5,000 האלה, 2,500 כבר נכנסו לישראל - לכן ההצהרה של שקד נוגעת אך ורק לפוטנציאל של 2,500 פליטים נוספים.
במקביל, ישראל אומרת שלא תפעל מול כ-20 אלף אזרחים אוקראינים שנמצאים בישראל כבר עכשיו, ועובדים בבנייה, סיעוד, מזון וחקלאות. חלק מהאוקראינים הללו שוהים בישראל שלא כחוק, ובעצם משרד הפנים אומר שלא יפעל נגדם ולא יגרשם. כל המדיניות הקשוחה הזאת לא רלוונטית לגבי זכאי חוק השבות. היא תואמה עם ראש הממשלה בנט ושר החוץ לפיד.