מחיר הדלק עלה הלילה (שלישי) בחצות ב-34 אגורות לליטר בנזין ועומד על 7.05 שקלים - מדובר בשיא שלילי חדש בשמונה השנים האחרונות. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מחודש קודם. לפני חודש עלה מחיר הדלק ב-34 אגורות מהחודש שקדם לו.
הלילה בחצות: מחיר הדלק יעלה ל-7.05 שקלים לליטר. במשרד האנרגיה מייחסים זאת למתיחות בין אוקראינה לרוסיה, שהביאה לזינוק במחירי הנפט ולעליית ערך הדולר. שר האוצר ליברמן: "להוריד את מס הבלו - כמו לעשות טיח באמצע רעידת אדמה"@DanaYarkechy #חדשותהערב pic.twitter.com/uGwYsYwvwU
— כאן חדשות (@kann_news) February 28, 2022
עליית מחירי הדלק היא רק דוגמה אחת להשלכות המלחמה אצלנו, ואם העימות בקייב יימשך ההערכות הן שזו רק ההתחלה. מחירה של חבית נפט נע היום סביב 100 דולר וההערכות הן שהמחירים רק ימשיכו לעלות. בנק ההשקעות גולדמן סאקס עדכן היום את התחזית שלו לחודש הקרוב והוא מעריך שמחיר חבית יגיע ל-115 דולר בעקבות הסנקציות שיוטלו על רוסיה – זינוק ביחס לתחזית הקודמת שהייתה על 95 דולר. זינוק מהסוג יתגלגל בסופו של דבר גם לתחנות הדלק שלנו בחודשים הקרובים.
המחיר הכלכלי של המלחמה באוקראינה | עליית מחירי הדלק היא רק דוגמה אחת להשלכות המלחמה אצלנו. אם הלחימה תימשך זו ממש לא תהיה ההתייקרות האחרונה@lielkyzer #חדשותהערב pic.twitter.com/IDpDiEJ5ax
— כאן חדשות (@kann_news) February 28, 2022
מחיר הנפט לא משפיע רק על הדלק אלא על שורה ארוכה של מוצרי צריכה שמיובאים לישראל. ההובלה הימית כבר התייקרה בחודשים האחרונים ברקע זינוק בביקושים ופקקים בנמלים. אם הלחימה תימשך וייצוא הנפט מרוסיה ייפגע נראה גם את מחירי השינוע עולים. איתם גם את עלות המכוניות, מוצרי החשמל, הטקסטיל וכמובן גם חלק גדול ממוצרי המזון.
בנוסף, רוסיה היא יצואנית החיטה הגדולה בעולם ואוקראינה היא השלישית בגודלה - שתיהן מייצאות לישראל חלק גדול מחומרי הגלם למזון שלנו. נכון לעכשיו מחסני החירום הממשלתיים והפרטיים שלנו מלאים בתבואה שאמורה להספיק לשבועות קדימה - כך מחסור לא אמור להירשם כאן, אבל ברור לכל מי שעוסק בעניין שאם המאבק באוקראינה יימשך המחירים יעלו גם אצלנו, כשכל העולם יתחרה על מקורות הסחורה החלופיים.
רגע אחרי שהממשלה שלנו מתמודדת עם מחאת יוקר מחייה ומציגה תכנית לבלימת ההתייקרויות המציאות טופחת על פניה וּמזכירה לנו שלא הכל בשליטה שלנו ובסוף - אנחנו נקודה קטנה על הגלובוס.