במשך שנים המדינה עודדה גופים שונים להתקין מערכות סולאריות במסלול שנקרא "מונה נטו" – בהסדר זה מה שלא נצרך על ידי היצרן מוזרם לרשת החשמל. ההפרש מזכה את היצרן בכסף בהתאם לתעריף החשמל – מדובר ברווח קל ובטוח בהשקעה לא מבוטלת. כך צצו מערכות סולריות על גגות בתים, רפתות, לולים ומפעלים.
אבל רבים צפויים להיפגע כעת, כיוון שרשות החשמל מקדמת מהלך לשינוי זמני החיוב של מי שנכנסו בעבר, או מתכננים להצטרף בעתיד, למסלול מונה נטו – המשמעות היא שתעריף השיא יהפוך לתעריף שפל, והרווח צפוי להיחתך ב-50%.
דוגמה ליצרנית שהולכת להפסיד בגדול היא אגודת המים בגולן, שהתקינה מערכת סולארית בעלות של 20 מיליון שקלים, שמייצרת הכנסה של כשלושה מיליון שקלים בשנה. עם השינוי, ההכנסה תרד לחצי. מדובר בהפסד של מיליוני שקלים בשנים הקרובות. הלוחות הסולארים מכסים שטחים נרחבים בישראל, אבל בפריפריה ובעיקר עבור חקלאים בצפון הם אמורים היו להוות מקור הכנסה בטוח.
חשש נוסף הוא שהבנקים יסרבו לממן פרויקטים סולארים חדשיים, וישראל לא תוכל להגיע ליעד שקבעה לפיו 30% מהחשמל במדינה יופק על ידי אנרגיות מתחדשות.
מרשות החשמל נמסר: "עדכון תעריפי עומס וזמן הם מחויבי מציאות כדי לעודד צריכה בשעות היום ולמנוע ייצור עודף. העדכון לא יפגע בכדאיות ההקמה של מתקנים חדשים, שבכל מקרה זכאים לתעריף מובטח. בנוגע לפגיעה במתקנים שהוקמו תוך הסתמכות על התעריף הקיים, הרשות תבחן את הדרך לצמצום הפגיעה ולכן, בין היתר, פרסמה קול קורא לציבור הרחב כצעד מקדים לדיון בתיקון".