בכל מקומות העבודה מתמודדים כבר תקופה ארוכה עם איום שמרחף כל הזמן - מה יקרה עם חולה אחד ישבית את המפעל כולו. לאורך משבר הקורונה מפעלים ברחבי הארץ, שאחראים לפרנסתם של אלפי עובדים, נקטו בדרכים שונות על מנת למנוע הדבקה בשטחם.
במפעל "תירוש יציקות איכות" באזור התעשייה ברקן כל העובדים נסגרו מרצון במפעל בסגר הראשון - ישראלים ופלסטינים יחד. הנהלת המפעל דאגה לעובדים באותה תקופה לציוד ספורט ולחדר אוכל בשטח המפעל. "חיינו איתם פה", מספר מנהל המפעל רועי אופיר. במפעל "ביסקול" בראש העין מתמודדים עם הקורונה בדרך יותר מסורתית, אבל קשוחה - הכניסה אסורה לכל מי שאינו עובד במפעל. גם ספקים נאלצים להשאיר את הסחורה בחוץ.
כעת אימצו כמה מהמפעלים אפליקציה חדשה, שקמה על חורבות אפילקציית "המגן 2.0" שהייתה אמורה לרתום את כלל הציבור למאבק בנגיף. האפליקציה הנוכחית נועדה לתת כלים למגזר העסקי להתמודד עם המגפה במקום העבודה. כך כל מפעל יכול להפוך למשרד בריאות קטן ולדעת מהר מאוד מה קורה מבחינת התפשטות הקורונה במפעל.