בשיא משבר הקורונה: משרד הבריאות שכר בעלות של מאות אלפי שקלים ובפטור ממכרז את ראש המטה לשעבר של משה כחלון, נדב שיינברגר, לתפקיד יועץ תקשורת למשבר הקורונה. כך פורסם היום (שני) בכאן חדשות. משרד הבריאות ישלם 650 אלף שקל בפטור ממכרז לשיינברגר שישמש בתפקיד יועץ תקשורת למשבר הקורונה לתקופה של שנה.
על הפטור ממכרז חתומים מנכ"ל המשרד חזי לוי והיועץ המשפטי של המשרד. הוא נכתב בהסתמך על מכתבה של סמנכ"לית ההסברה במשרד הבריאות עינב שומרון, בו מאשרת הוועדה וממליצה לוועדת הפטור לאשר את ההתקשרות עם שיינברגר למשרד. היקף ההתקשרות 650 אלף שקלים, לא כולל מע״מ, לטובת 180 שעות לחודש. מדובר בשכר טרחה חודשי של כ-50 אלף שקל לא כולל מע"מ. מערך הדוברות כיום כולל סמנכ"לית הסברה ויחסים בינלאומיים, עינב שמרון, דובר משרד וצוות דוברים. בנוסף למנכ"ל יש דוברת ולפרויקטור הקורונה עצמו נחמן אש יש דובר.
ממשרד הבריאות נמסר: "משבר קורונה הוא משבר הבריאות הגדול ביותר שהיה במדינת ישראל. אחד הערוצים המרכזיים להתמודד עם המשבר הוא הסברה. אנחנו נמצאים בפתחו של מבצע חיסונים לאומי ונדרש בעת שכזו לגייס את טובי המוחות בתחום ההסברה. נדב שיינברגר ראוי ומוכשר, בעל ניסיון גדול מאוד בתחום האסטרטגיה והתקשורת, נבחר כדת וכדין ועבר את כל האישורים המנהליים הנדרשים. הצלחת מבצע החיסונים כמוה כהצלחת מדינת ישראל וניצחון גדול על קורונה. ננקוט בכל צעד שיקדם את ההסברה באופן שיזרז את חזרת ישראל לשגרה".