מענק למובטלים שיחזרו לשוק העבודה: במשרד האוצר הפיצו הבוקר (ראשון) טיוטת הסכם עם ה מוסד לביטוח לאומי שלפיו ישראלים שהיו מובטלים לתקופה ממושכת יקבלו מענק, וגם מובטלים שישתלבו מחדש בשוק העבודה.
על פי התוכנית, למענק חד פעמי של 2,000 שקלים יהיה זכאי כל מי ששולמו לו דמי אבטלה בעבור תקופה של לפחות 100 ימי אבטלה, בין אם רצופים ובין אם לאו, החל מ-1 במארס 2020 ועד 17 באוקטובר 2020 - בתנאי שהשכר הקובע שלו טרום המשבר היה נמוך מהשכר היומי הממוצע במשק.
על פי טיוטת ההסכם, בני זוג הזכאים שניהם למענק חד פעמי, יהיו זכאים כל אחד מהם לתוספת למענק בסכום של 500 שקלים. התשלום יועבר על ידי המוסד לביטוח לאומי ישירות לחשבון הבנק שאליו משולמים דמי האבטלה.
בנוסף, במטרה לסייע למובטלים לאחר תקופת אבטלה ממושכת לחזור למעגל התעסוקה, התוכנית תכלול מענק לעובד שיחזור לעבודה לאחר 17 באוקטובר 2020 והיה מובטל במשך 100 ימים קודם לכן. המענק יינתן לאחר תקופת אבטלה ממושכת לחוזרים לעבודה בשכר נמוך מזה שעבדו בו בטרם אבטלתם. המענק יינתן במשך ארבעה חודשים וכתלות בשכרם החדש. סכום המענק יכול להגיע לאלפי שקלים.