עשרות כלכלנים נגד תוכנית המענקים: "בזבזנית ולא יעילה"

עשרות כלכלנים נגד תוכנית המענקים: "בזבזנית"
פרופסור מנואל טרכטנברג, לשעבר יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, ערך סקר בקרב 76 אנשי סגל של כל המחלקות לכלכלה בישראל. רובם המוחלט הביעו הסתייגות מהמהלך
מחבר שאול אמסטרדמסקי מחבר שאול אמסטרדמסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
ישראל כ"ץ, בנימין נתניהו, ארכיון
צילום: צילום מסך, ארכיון

תוכנית המענקים: פרופסור מנואל טרכטנברג, לשעבר יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, ערך אתמול (שישי) סקר בקרב אנשי הסגל של כל המחלקות לכלכלה בישראל. זאת, בעקבות דבריו של יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' אבי שמחון, כאילו רוב הכלכלנים הרציניים שהוא מכיר תומכים בתוכנית המענק לכל אזרח שהציגו השבוע ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ.

בחדשות השבת בכאן 11 דווח כי פרופ' טרכטנברג שאל בסקר שלו שתי שאלות: 1. האם אתם חושבים שהתכנית היא הדרך הטובה ביותר להשקיע שישה מיליארד שקלים להתניע את המשק? 2. האם אתם מכירים כלכלנים רציניים שתומכים בתוכנית. בקרב 76 כלכלנים וכלכלניות שהשיבו על הסקר, 72 השיבו 'לא' לשתי השאלות. בהם קרנית פלוג, אבי בן בסט, יוסי זעירא, אודי ניסן ורבים אחרים. הכלכלנים הוסיפו הצהרה לפיה שמחון מטעה במכוון וביודעין, וכי התוכנית היא בזבזנית, לא צודקת ולא יעילה.

הפופולריים