אורי ענבר, הבעלים של מסעדת "מנזה" הירושלמית, העסיק יותר מ-70 עובדים עד שהגיעה הקורונה. עכשיו הוא צריך להתמודד עם חוסר הוודאות, והאפשרות שיצטרך לסגור שוב את המסעדה ולהוציא את העובדים לחל"ת. בריאיון לתוכנית "חיות כיס" הוא מספר: "אתה מנסה לעזור לכולם באיזו צורה כזו או אחרת. אתה גם מבין שאתה לא יכול לעזור לכולם, אתה בקושי יכול לעזור לעצמך".
"מישהו חושב שאנחנו מלקקים דבש? אני חוזר הביתה ואני צריך לפגוש את הילדים שלי ולהגיד להם שהכול בסדר, והכול טוב והכול כיף. אבל בסוף אני משקר, אני מרמה", אומר ענבר. "כרגע, אנחנו חיים מיום ליום. אנחנו חיים, אפילו לא משבוע לשבוע. מה יגידו לנו מחר? מה ישתנה?".
ענבר המשיך: "עסק שנסגר יוצר כדור שלג מטורף שבסופו של דבר מתפוצץ למדינה בפנים. המון מובטלים נשלחים לבתים, ולא תהיה להם תעסוקה. ספקים שמספקים סחורות או דברים לעסק. אם המצב ימשיך להיות בצורה הזאת אני חושב שכמות העסקים שייסגרו במדינת ישראל היא כמות עצומה".
"בחמישה חודשים האחרונים אני כבר באובדן הכנסות של למעלה מחמישה מיליון שקל. צוק איתן, אינתיפאדת הסכינים אני תמיד מוכן לתרחישים מהסוג הזה. להגיע פתאום לתרחיש שאני מקבל צו סגירה ואני לא יכול לעבוד יותר, זה תרחיש שלא התכוננתי אליו, ולא הייתי מוכן אליו", הסביר ענבר. אני חושב שעדיין יש זמן לתקן. על מה אני משלם ביטוח לאומי כל חודש? כשאני זקוק בעצם לביטוח הזה אז אני לא מקבל אותו. עד מתי אני אמור לעבוד בצורה שאני יכול להסעיד רק 15 אנשים בתוך המסעדה שלי? מתי אני אמור לקבל פיצויים?".