משרדי האוצר והתיירות סיכמו היום (שני) סופית כי גובה הפיצוי למלונות בישראל בעקבות משבר קורונה יעמוד על 300 מיליון שקלים. זאת בתום פגישה של שר האוצר, ישראל כ"ץ ושר התיירות, אסף זמיר הבוקר עם נציגי המלונאים.
שר האוצר, ישראל כ"ץ אמר בתום הפגישה: ״התיירות מהווה חלק בלתי נפרד מהכלכלה הישראלית ואני רואה בה חשיבות רבה. צעד זה מהווה שלב נוסף בהחזרת המשק וכלכלת ישראל לשגרה ולצמיחה". שר התיירות, אסף זמיר: "ענף התיירות כולו נמצא במשבר חמור בעקבות הקורונה ותפקידנו לפעול במהירות האפשרית להחזירו למסלול ולסייע בשיקומו".
בתי המלון ברחבי הארץ חזרו לפעול לפני כשבוע וחצי תחת הנחיות התו הסגול של משרד הבריאות. על פי ההנחיות המלונות נפתחו תחת הגבלות של שמירה על ריחוק חברתי, שימוש במסכות וחיטוי השטחים הציבוריים, החדרים ומתקני הבריכות ומדידת חום לבאי המלון.
המלונות והמתקנים חויבו בחיטוי מיוחד של המשטחים, הארונות וחפצים אחרים בכל יחידות אירוח והשטחים הציבוריים, עם אקונומיקה או חומר ניקוי אחר שיש בו לפחות 70% אלכוהול. בדלפק הקבלה, בכניסה למלון, במתקנים מרכזיים ובכניסה לכל יחידות האירוח הוצבו מגבוני חיטוי ואלכוג'ל.
נוסף לכך, ניתנו לאורחי המלון שתי אפשרויות שמהן יוכלו לבחור שירותי מזון: באמצעות שירות חדרים עם כלים חד פעמיים, או בחדר האוכל כפוף להגבלת מספר הסועדים במקום וחיטוי השולחנות לאחר תחלופת הסועדים.