סגן ראש ועד עובדי אל על: האוצר מחפש לסגור את החברה

בכיר בוועד אל על: האוצר מחפש לסגור אותנו
עמית אליהו בכאן רשת ב: "אנחנו מוכנים להתייעלות כואבת מבחינתנו, אבל כנראה שהאוצר מחפש דברים יותר גרנדיוזיים"
מחבר הבוקר הזה מחבר הבוקר הזה
Getting your Trinity Audio player ready...
מטוס אל על
צילום: צילום: משה שי, פלאש 90

המשבר בענף התעופה: סגן ראש ועד עובדי אל על, עמית אליהו, התייחס היום (שני) לקשיים הכלכליים בחברה, והאשים כי נראה שהאוצר מחפש לסגור את החברה. בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, הוסיף: "אנחנו מוכנים להתייעלות כואבת מבחינתנו, אבל כנראה שהאוצר מחפש דברים יותר גרנדיוזיים".

לטענת אליהו, הוועד לא יושב עם האוצר, כי במשרד לא מסכימים לשבת מול הוועדים. "ההנהלה כל פעם שמה מתווה לאוצר, והוא חוזר בבקשות נוספת", אמר אליהו. בהתייחס לשיחות שקיים עם הבעלים של החברה, אמר סגן יו"ר ועד העובדים כי ביקש מהבעלים להזרים לחברה כסף אך זה לא צלח: "דרשנו מהם להכניס פנימה סכום כלשהו כדי להוריד עומס מהעובדים, וכדי למנוע הוצאת עובדים בסכום מינימלי - שכספי הפיצוי יהיו קצת יותר מוגדלים".


אתמול דווח כי במשרד האוצר בוחנים בחיוב מתן ערבות מדינה להלוואה של 400 מיליון דולר לאל על, ואולם מתכוונים להציב דרישות בתמורה לכך. הדרישה הראשונה תהיה הזרמה של 100 מיליון שקל מצד הבעלים של החברה, משפחת בורוביץ'. דרישה שנייה תהיה לקבל אופציות בחברה, כדי שאם המניה תעלה המדינה תיהנה מכך.

דרישה נוספת תהיה התייעלות משמעותית שתפחית הוצאות החברה בשוטף, ודרישה נוספת תהיה פריסה מחדש של חובות החברה מול הגורמים המלווים בהיקף של 100-150 מיליון דולר. בלי תנאים אלה, הסיכוי של מתן ההלוואה שנועדה להנשים את החברה יהיה קטן.


בד בבד, המדינה דורשת פיטורים של קרוב ל-2,000 עובדים בחברת התעופה - לפחות שליש מהם קבועים. על פי התוכנית המוצעת בין המפוטרים יהיו: 220 טייסים, 500 אנשי אחזקה, ובנוסף לפחות אלף עובדים שאינם קבועים, בהם אנשי שירות, דיילי קרקע ואויר, ועובדים שיווק וטכנולוגיה.

הפופולריים