הממשלה אישרה: הארכת והרחבת ההקלות לקבלת דמי אבטלה

הממשלה אישרה הארכת והרחבת ההקלות לקבלת אבטלה
לבקשת רה"מ אושר קיצור התקופה הדרושה לקבלת דמי אבטלה לשישה חודשים לכל מי שהחל את תקופת האבטלה עד סוף חודש אפריל
מחבר עמיחי שטיין וליאל קייזר מחבר עמיחי שטיין וליאל קייזר
Getting your Trinity Audio player ready...
לשכת אבטלה, מובטלים, לשכת תעסוקה
צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

הממשלה אישרה הלילה (שבת) במשאל טלפוני את הארכת והרחבת ההקלות לקבלת דמי אבטלה. זאת לאחר שראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את מנכ״ל משרדו לפעול בעניין יחד עם משרד האוצר. ההקלות כוללות, בין היתר, את קיצור התקופה הדרושה לקבלת דמי אבטלה לשישה חודשים לכל מי שהחל את תקופת האבטלה עד סוף חודש אפריל.

ההקלות שאושרו:

• קיצור התקופה הדרושה לקבלת דמי אבטלה לחצי שנה – למי שהפך מובטל עד מאי.

• הארכת זכאות דמי האבטלה עד לסוף חודש מאי.

• תשלום דמי אבטלה על ידי הביטוח הלאומי בגין חודש אפריל – למי שבקשתו טרם אושרה.

נוסף על כך הוחלט להאריך את תקופת הזכאות לדמי האבטלה עד לסוף חודש מאי לכל מי שמסתיימת זכאותו לפני מועד זה. עוד הוחלט כי הביטוח הלאומי יוכל לשלם מקדמה על דמי האבטלה בגין חודש אפריל בסכום של עד 8,000 שקלים גם למי שטרם הסתיימה בדיקת כל הנתונים לגבי בקשתו.

מנכ"ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר, אמר הערב לליאת רגב בתוכנית "מעבירים לראשון" בכאן רשת ב כי המוסד הגיש לאישור את הארכת תוקף הזכאות לאבטלה גם לחודש מאי וכך גם לגבי הארכת תוקף הההקלות לזכאים. "בכוונתנו לתת כבר מקדמה למי שהגיש תביעה לדמי אבטלה בסוף חודש אפריל ועוד לא הספקנו לטפל בתביעתו". 

עוד הוסיף שפיגלר כי על שולחן שר הרווחה מונחת בקשה לצו הרחבה שיאפשר מתן דמי אבטלה גם למורי דרך בעלי "רכב אשכול", שבגלל חוק שאותו הגדיר "ארכאי ומיושן" לא מקבלים דמי אבטלה, בניגוד למורי דרך אחרים. 

בתוך כך, אמש פורסם ב"השבוע" בכאן 11 כי על רקע מחאות העצמאים ברחבי הארץ, משרד האוצר הודיע שהוא מרחיב את תוכנית הסיוע הממשלתית להתמודדות עם משבר קורונה מ-80 למאה מיליארד שקלים. לצורך הרחבת התוכנית, יתוקן חוק יסוד: משק המדינה, כך שהממשלה תהיה רשאית להוציא 14 מיליארד שקלים נוספים מעבר למותר היום בחוק.

הרחבת התוכנית כוללת: תוכנית לעידוד התעסוקה – תוכנית חדשה בהיקף של שישה מיליארד שקלים, שתכלול מענקים שתכליתם חזרה מהירה לתעסוקה, על מנת להפחית את שיעור האבטלה הצפוי, שעומד היום על כ-27%. נוסף על כך, יהיה סיוע לעסקים הפועלים בענפים עם סיכון גבוה במיוחד - ענפים שלא ישובו לפעילות סדירה בתקופה הקרובה בשל מאפייניהם הייחודיים. בין השאר, תוקם קרן הלוואות ייעודית בערבות מדינה בהיקף של ארבעה מיליארד שקלים.

הפופולריים