בעקבות לחץ של רשתות האופנה והקמעונאות – משרד האוצר יחלק מענק של מיליארדי שקלים ל"עידוד תעסוקה". בחדשות הערב פורסם כי במשרד האוצר עדיין לא גיבשו את הקריטריונים לחלוקת הכסף לעסקים, וכי המתווה צפוי להיות מגובש בימים הקרובים.
הממשלה נענתה לדרישות העסקים הגדולים והקצתה תקציב של שישה מיליארד שקלים לשימור והחזרת עובדים למעגל התעסוקה. המתווה לחלוקת הכסף יגובש בימים הקרובים. הפרסום הראשון של @amsterdamski2 על התוכנית מתוך #חדשותהערב pic.twitter.com/0qYSi7JU5k
— כאן חדשות (@kann_news) 26 באפריל 2020
בהודעה משותפת למשרד ראש הממשלה, משרד האוצר ובנק ישראל נאמר כי הוחלט להקצות תקציב נוסף של עד 6 מיליארד שקלים לשימור והחזרת עובדים למעגל התעסוקה במשק.
על פי ההודעה הכנסת תתבקש לאשר את הרחבת התוכנית הכלכלית מעבר ל-80 מיליארד, כך שתכלול גם את התוכנית להחזרת העובדים למעגל התעסוקה וצעדים נוספים.
התוספת לתקציב תגיע בנוסף לקרן ההלוואות בערבות מדינה לעסקים גדולים בסכום של 6 מיליארד שקלים, שטרם החלה לפעול וצפויה לעשות זאת לחר יום העצמאות.
בתוך כך, הממשלה אישרה היום כי המגזר הציבורי יחזור בחודש הבא למתכונת מלאה של 100%, בכפוף לניסוח מעין "תו סגול" להפעלת המשרדים. בשבוע הקרוב יוכלו משרדי הממשלה לעבוד במתכונת של 45% - במקום 35% כיום.
בעקבות פניית השר זאב אלקין, שהיה השר היחיד שהתנגד בשבוע שעבר לחזרת המגזר הציבורי לפעילות חלקית בלבד (בעוד המגזר הפרטי חוזר לפעילות מלאה), יתאפשר לעובדים להמשיך לעבוד מהבית – גם לאחר החזרה למתכונת מלאה – בכפוף להחלטת מנכ"ל המשרד שיקבע אילו עובדים יוכלו ימשיכו לעבוד מהבתים.
נוסף על המגזר הציבורי, מסתמן כעת כי הממשלה תאשר ככל הנראה בימים הקרובים, אולי אחרי יום העצמאות, את פתיחת הקניונים בשבוע הבא. ההחלטה הצפויה קשורה גם להחלטה על המענק "לעידוד תעסוקה" לרשתות האופנה והקמעונאות הגדולות שמרבית חנויותיהן פועלות בקניונים.