על אף שההנחיות המאפשרות פתיחת חנויות, מאות רשתות לא ישובו לפעילות מחר (ראשון), בעקבות שביתה שמארגנת התאגדות רשתות האופנה והמסחר. בין החברות שלא יפעלו: קבוצת פוקס, גולף, קסטרו, קפה קפה, ארומה תל אביב, לנדוור ועוד - בסך הכל מדובר בכמעט 200 רשתות.
בנוסף, רשתות האופנה והמסחר מאיימות לפטר עשרות אלפי עובדים. בהודעה שפרסמו הלילה, נאמר כי בפגישת חירום של מטה התאגדות רשתות האופנה והמסחר הציגו כמה סמנכ"לי כספים את חששם הכבד לעתיד הרשתות. מטה המאבק טען כי הממשלה סגרה את החנויות, אבל בעלי הרשתות הם אלה שיחליטו אם יפתחו את החנויות ומתי. הם העריכו כי תקנות הריחוק החברתי והמצב רוח הכלכלי יגרמו לפדיונות נמוכים שיעמיקו את ההפסדים של הרשתות.
גורמים באוצר יצאו נגד הודעת השביתה: "לא ייתכן שחברות ורשתות, שחלקן היו במצב כלכלי לא טוב עוד לפני משבר הקורונה, מנסות לסחוט כסף ממשלם המסים, בזמן שעסקים אחרים נאנקים תחת הנטל״. באוצר הסבירו כי במקום להחזיר את הפעילות הכלכלית, רשתות וקבוצות, שבימים רגילים השכר הממוצע של העובדים שלהן הוא שכר המינימום, מבקשות כעת מהממשלה לשלם להן כעשרת אלפים שקלים לכל עובדת ועובד שיחזרו לפעילות.
גורם במשרד הוסיף כי ״לעסקים האלה יש נגישות לאשראי מצוין מהבנקים, הם ביקשו גם הלוואות בערבות מדינה בתנאים מצוינים, קיבלו פטורים מארנונה ורובם המוחלט גם הודיעו לקניונים ומרכזי הקניות שהם לא ישלמו שכירות. יש גבול״. עוד ציין הגורם כי על אף שהרשתות מנסות לצייר זאת כאילו הן מעסיקות כ-300 אלף עובדים, הרי שבפועל הן מעסיקות כ-50 אלף עובדים - כלומר שחלקן הוא פחות מענף ההסעדה והתיירות, שכל אחד מהם נפגע בצורה אנושה יותר.
מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ל-@lielkyzer: "בתחילת אפריל העצמאים קיבלו מענק לא מספק. קיבלנו את הביקורת ושיפרנו. במענק השני, בתחילת מאי, הם יקבלו פיצוי משמעותי. הפיצוי הנכון הוא לאפשר פתיחת עסקים"#חדשותהשבת pic.twitter.com/vm5du25Fbn
— כאן חדשות (@kann_news) 25 באפריל 2020
מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד התייחס לשביתה המתוכננת בריאיון למיכל רבינוביץ' בחדשות השבת ואמר: "לא לפתוח את החנויות גורם לנזק נוסף שהם מטילים על עצמם. כל יום שהם לא עובדים, הם מאבדים פרנסה". באב"ד הוסיף כי הממשלה תדון במתווה שאמור לספק מענה לרשתות הגדולות ולעסקים שמחזורם השנתי עולה על 20 מיליון שקלים.
בריאיון ל"כאן הלילה" תקף יעקב הלפרין, מנכ"ל ובעלים של רשת "אופטיקה הלפרין", את משרד האוצר ואמר כי גורמים במשרד הם חצופים ומנסים להציג את בעלי העסקים כאנשים קטנים ולא ישרים שמנסים לקבל כספים בצורה לא ישרה. לדבריו, הוא אינו מתכוון לפתוח את חנויות הרשת שבבעלותו גם אחרי יום העצמאות. "זה לא עניין של בקשות כספיות", אמר. "אני לא לא יכול להחזיר ביום אחד 700 עובדים כשאני לא יודע כמה אנשים יכנסו לחנויות".
בשבוע שעבר איימו ראשי ההתארגנות בשביתה ופנו במכתב לראש הממשלה שבו דרשו פיצויים ובהם - פיצוי מהמחזור לעסקים שהכנסותיהם ירדו; מענקים לרשתות של עשרת אלפים שקלים על כל עובד שישוב לעבודה מחל"ת; וביטול הפטור ממע"מ עד 75$ ברכישות מחו"ל.