אל על החלה בהליכי פיטורים של כ-200 עובדים

אל על החלה בהליכי פיטורים של כ-200 עובדים
חברת התעופה הישראלית צפוייה לפטר עובדים פעילים וקבועים בעלי ותק, נוסף על עובדים שהיו בתהליכי הכשרה. בסך הכל הליכי הצמצום בחברה ישפיעו על כ-1,000 עובדים
מחבר שרון עידן מחבר שרון עידן
Getting your Trinity Audio player ready...
מטוס אל על
צילום: צילום: דור שטרקר

חברת התעופה אל-על החלה היום (רביעי) בהליכי פיטורים בפועל של כ-200 עובדים בצוותי האוויר. החברה צפוייה לפטר עובדים פעילים וקבועים בעלי ותק, נוסף על עובדים שהיו בתהליכי הכשרה. מנכ"ל חברת התעופה הישראלית, גונן אוסישקין, הודיע במכתב לבורסה כי שכרם של חברי הדירקטוריון וההנהלה יקוצץ בהיקף של 20%, כ-1,000 עובדים זמניים וקבועיים  יפוטרו, וקליטת עובדים חדשים תופסק עד להודעה חדשה. 

לפני כשבוע הורה אוסישקין, להכין צוות שיערך לפיטורים של מאות מעובדי החברה, עקב המשבר שיצר נגיף הקורונה בענף התעופה. באל על מועסקים כיום כ-6,200 עובדים. החברה הודיעה לבורסה כי הפגיעה בהכנסותיה בעקבות הנגיף, תעמוד על סכום הנע בין 50 ל-70 מיליון דולר. מניית החברה צנחה בעשרות אחוזים בחודש האחרון. 

בכיר בחברת אל על התבטא לפני כשבוע בפסימיות ואמר לכאן חדשות: ״זו קטסטרופה. חברות התעופה פה יקרסו בתוך שבועות ספורים. אל על נמצאת עם נזק של 200 מיליון שקלים מהקורונה. אם המדינה לא תתעורר, לא תהיה פה חברת תעופה בתוך כמה שבועות ספורים״.

הפופולריים