רשימת פרויקטים והעברת התקציבים לתקצובם תקועים או מבוטלים בשל היעדר תקציב מדינה בעקבות המשבר בהרכבת ממשלה וההליכה לבחירות שלישיות. כך פורסם היום (ראשון) בתוכנית "סדר יום" עם קרן נויבך בכאן רשת ב.
מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, עו"ד ניצן כהנא, ל-@kereneubach על הקצאת 21 מיליון שקלים לשיקום נשים בזנות שלא הגיעו ליעדם: "הגענו לסוף השנה וראינו שאף שקל לא הגיע לתוכניות. אם בג"ץ לא יתערב ויכריח את המדינה, הכסף לא יגיע לתוכניות להן יועד"#סדריום pic.twitter.com/pa0UpsWYeu
— כאן חדשות (@kann_news) 29 בדצמבר 2019
המיזם לביטחון תזונתי, פרויקט סיוע חיוני במזון לכ-11 אלף משפחות נזקקות, עומד להיסגר בימים אלו; 21 מיליוני שקלים שהוקצו לשיקום נשים בזנות לא הגיעו ליעדם; מחסור בכ-200 מיליון שקלים להגנה על עובדים סוציאליים בשירותים החברתיים ברשויות המקומיות; פרויקט קהילה נגישה לאנשים עם מוגבלויות נסגר בגלל שאין תקציב; מיליון ש"ח שהיו אמורים לעבור לתוכניות לחסרי ישע בקהילה הזרה לא הועברו; 100 מיליון שקלים דרושים כדי לפתוח מסגרות נוספות לנוער בסיכון, אך אין תקציב לכך.
פרויקט ביטחון תזונתי שהוקם במטרה לספק סיוע חיוני במזון לכ-11 אלף משפחות נזקקות, עומד להיסגר בימים אלה בעקבות המצב הפוליטי. במידה ולא יוקצה תקציב למיזם לפני פיזור הכנסת, מאות אלפי ילדים יישארו רעבים.
מדובר בסיוע בסך מאות שקלים בחודש למשפחה הן בסכום כספי לרכישת מזון, והן בחלוקת סלי פירות, ירקות ומזונות ארוזים, בדגש על מוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה. היקף הסיוע השנתי עומד על כ-60 מיליון שקל בשנה, כשליש מתוכו מקופת המדינה והיתר מתרומות שמגייסות העמותות.
הפרויקט פעל מאז שנת 2016 באמצעות תקציב שהעמיד משרד הרווחה, בשיתוף תרומות שגייסה עמותת "אש"ל ירושלים – כולל חב"ד" ובהשתתפות עמותת "לקט". באוגוסט האחרון אמור היה להיערך מכרז חדש לבחירת העמותה שתמשיך בביצוע הפרויקט לעוד כשנתיים, אך בשל הכאוס הפוליטי הוא נדחה, והמיזם לא תוקצב מעבר לדצמבר 2019.
בתחילת החודש, המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות עתר לבג"ץ נגד משרדי העבודה והרווחה והאוצר משום שלא ניצלו את התקציב לשיקום נשים בזנות. המטה מבקש להוציא צו על תנאי שיבטיח כי 21 מיליון השקלים שלא נוצלו השנה - יועברו לשנה הבאה.
מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות עו"ד ניצן כהנא אמרה בריאיון לתוכנית "סדר יום" כי במטה לא יודעים מה נעשה עם הכסף שיועד למימון תוכניות למאבק בזנות: "הכסף עבר למשרד הרווחה באפריל, ואז הגענו לסוף השנה וראינו שאף לו שקל מגיע לאף תוכנית מתוך 21 מיליון השקלים של משרד הרווחה".
לדברי עו"ד כהנא, הן קיבלו תשובה ראשונה לעתירה שהגישו לבג"ץ שממנה עולה כי הכסף לא שלא נוצל לא חזר עדיין לאוצר אך הבעיתיות היא שאם בג"ץ לא יתערב בעניין ו"יכריח את המדינה" הכסף לא יגיע לתוכניות להן יועד.
החשב של משרד הרווחה בדיון בוועדת הכספים: המשרד הצליח לאשר ניצול של 15 מיליון שקלים מתוך 21 מיליון שהוקצו לתוכנית לשיקום ולטיפול בנשים במעגל הזנות@VeredPelman pic.twitter.com/trXiwuG5rh
— כאן חדשות (@kann_news) 23 בדצמבר 2019
המטה פנה לחברי ועדת הכספים בשבוע שעבר כדי שיפעלו להעברת יתרות תקציב התוכנית לטיפול ולשיקום נשים בזנות לשנה הבאה. בפנייה נאמר כי עד כה משרד הרווחה לא מימש שקל אחד מ-21 מיליון השקלים שהוקצו לתוכנית על אף הודעות המשרד כי עד סוף השנה יממש כשישה מיליון מהתקציב.