257 שנים יידרשו כדי למחוק את האפליה בין גברים לנשים בשוק העבודה, כך עולה מהדוח שמפרסם הלילה (שלישי) הפורום הכלכלי העולמי. לפי הדוח, בממוצע, שכרן של נשים עובדות נמוך ב-40% אחוזים לעומת גברים המועסקים באותו תחום ובאותה דרגה. כמו כן, מצוין שרק 55% מהנשים הבוגרות נקלטו בשוק העבודה ברחבי העולם, בעוד ששיעור הגברים העובדים נושק ל-80%.
למרות שנראה שנשים סוגרות בהדרגה את הפער המגדרי בתחומים כמו פוליטיקה, בריאות וחינוך – דווקא בשוק העבודה הפער לא צפוי להימחק עד לשנת 2276. מדובר במצב חמור יותר מזה שהעריכו בפורום הכלכלי העולמי לפני שנה, אז נטען בדוח שיהיה צורך רק ב-202 שנים לצורך כך. עוד נמצא כי למרות שהפער בשכרם של גברים ונשים הצטמצם בעקביות במדינות ה-OECD, הוא גדל במדינות עניות ובמדינות מתפתחות.
ישראל דורגה במקום ה-64 הכללי במדד הפער המגדרי שפורסם בדוח של הפורום הכלכלי העולמי. מדובר בירידה של 18 מקומות מהדוח הקודם. בתחום ההזדמנות הכלכלית ישראל נמצאת במקום ה-67, בתחום החינוך 14, בנושא ההעצמה הפוליטית אנחנו ניצבים במקום ה-64 ובתחום הבריאות ב-97.
הדו"ח השנתי של הארגון עוקב אחר פערים בין המינים ב 153 מדינות בארבעה תחומים: חינוך, בריאות, הזדמנות כלכלית והעצמה פוליטית. בנוגע לפער הכללי בין שני המינים, הדוח מעריך שמדינות מערב אירופה עשויות לסגור אותו במעט יותר מ-50 שנה. עם זה, מדינות במזרח התיכון ובצפון אפריקה יזדקקו ל-140 שנה כדי לעשות זאת.