התביעה הכללית בשווייץ הודיעה הערב (שני) כי תעמיד לדין את איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ ושני חשודים אחרים בעבירות שחיתות. השלושה חשודים ששילמו שוחד בסכום של 10 מיליון דולר כדי להשיג זיכיונות כרייה בגינאה שבאפריקה. שטייינמץ נעצר בישראל לפני כשלוש שנים בחשד דומה אך החקירה בעניינו לא הושלמה עד היום.
הסתבכות המיליארדר הישראלי: מלבד החלטת התביעה בשווייץ להעמיד לדין את בני שטיינמץ, בישראל מתנהלת כבר שלוש שנים חקירה נגדו בחשד לתשלום שוחד בגינאה, והתיק עדיין פתוח. הדיווח של @amit1tomer ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/QnNjG52ARV
— כאן חדשות (@kann_news) 12 באוגוסט 2019
מטעמו של איש העסקים נמסר כי כשם שבגינאה וברומניה חזרו מהטענות נגדו וזיכו אותו, גם הפעם יוכח שלא נפל שום רבב בפעילותו ושמדובר באישום מופרך. שטיינמץ ציין כי עתר נגד ההליך בשווייץ ונגד התנהלותו של השופט החוקר שם.