פרויקט מיוחד

"אכלנו אותה": איך התרגלנו לשלם ביוקר על אכילה בחוץ?

"אכלנו אותה": איך התרגלנו לשלם ביוקר על אכילה בחוץ?
אכילה בחוץ הפכה למכה קשה לכיס ואפילו מנה פשוטה של מזון מהיר או כוס קפה היא הוצאה משמעותית. מתי וכיצד התרגלנו לשלם שבעים שקל על המבורגר, שבעה עשר שקלים על קפה ושישים שקלים על מנת פסטה?
מחבר דנה ירקצ'י מחבר דנה ירקצ'י
Getting your Trinity Audio player ready...
"אכלנו אותה": סדרת כתבות
"אכלנו אותה": סדרת כתבות צילום: .

בשנים האחרונות מחיר של מנות רבות אותן הישראלים אוהבים לאכול בחוץ עלה בעשרות אחוזים, מהשווארמה ועד לסלט. בפרויקט מיוחד מתבררות הסיבות, מהטיקטוק ועד למשבר האקלים, שעומדות מאחורי ההתייקרות האדירה - ונשאלת השאלה, כמה עוד הישראלים מוכנים לשלם?

מאז שנת 2021 מחיר ההמבורגר זינק ב90%, מה שהפך את מחיר הקציצה האהובה לאחת מעליות המחיר הבולטות ביותר בתחום. בין עלויות חומרי הגלם לעלויות התפעול - האם יש למחיר ההמבורגר הצדקה? 

ישראלים רבים אימצו מנהג מערבי ונוהגים לקנות קפה קטן בחוץ לפחות פעם ביום - אך בשל מחירו, הפינוק הקטן עלול להצטבר להוצאה של מאות שקלים בחודש, וזה ללא המאפה בצד. מסטארבקס ועד קופיקס: מדוע המחיר זינק?

מחיר השווארמה, אוכל הרחוב הכי ישראלי שיש, הפך לבלתי נתפס ועומד על כ-60 שקלים למנה. האם הטיקטוק אשם בהפיכת המאכל הפשוט למעין מוצר פרימיום? 

פרק 4 | "איך הפכה הפסטה ל'משפר רווחיות' למסעדות בישראל?"

מהעלייה לישראל של המסעדות האיטלקיות בשנות ה-90 עד היום: איך המוצר הזול להכנה הפך כל כך יקר? 

פרק 5 | "איך הסכמנו לשלם 72 שקלים על ירקות חתוכים?"

האם העלייה במחיר הירקות, בין השאר עקב משבר האקלים, מצדיקה את העלייה האסטרונומית במחיר הסלט? עושים סדר בסלט הנימוקים לעליית המחיר.

הפופולריים