בשנים האחרונות מחיר של מנות רבות אותן הישראלים אוהבים לאכול בחוץ עלה בעשרות אחוזים, מהשווארמה ועד לסלט. בפרויקט מיוחד מתבררות הסיבות, מהטיקטוק ועד למשבר האקלים, שעומדות מאחורי ההתייקרות האדירה - ונשאלת השאלה, כמה עוד הישראלים מוכנים לשלם?
פרק 1 | "איך התרגלנו לשלם 70 ש"ח על המבורגר?"
מאז שנת 2021 מחיר ההמבורגר זינק ב90%, מה שהפך את מחיר הקציצה האהובה לאחת מעליות המחיר הבולטות ביותר בתחום. בין עלויות חומרי הגלם לעלויות התפעול - האם יש למחיר ההמבורגר הצדקה?
פרק 2 | "איך קפה קטן הפך למותרות?"
ישראלים רבים אימצו מנהג מערבי ונוהגים לקנות קפה קטן בחוץ לפחות פעם ביום - אך בשל מחירו, הפינוק הקטן עלול להצטבר להוצאה של מאות שקלים בחודש, וזה ללא המאפה בצד. מסטארבקס ועד קופיקס: מדוע המחיר זינק?
פרק 3 | "למה שווארמה הפכה למכה לכיס?"
מחיר השווארמה, אוכל הרחוב הכי ישראלי שיש, הפך לבלתי נתפס ועומד על כ-60 שקלים למנה. האם הטיקטוק אשם בהפיכת המאכל הפשוט למעין מוצר פרימיום?
פרק 4 | "איך הפכה הפסטה ל'משפר רווחיות' למסעדות בישראל?"
מהעלייה לישראל של המסעדות האיטלקיות בשנות ה-90 עד היום: איך המוצר הזול להכנה הפך כל כך יקר?
פרק 5 | "איך הסכמנו לשלם 72 שקלים על ירקות חתוכים?"
האם העלייה במחיר הירקות, בין השאר עקב משבר האקלים, מצדיקה את העלייה האסטרונומית במחיר הסלט? עושים סדר בסלט הנימוקים לעליית המחיר.