חברת הספנות הישראלית "צים" תימכר לחברת הענק הגרמנית האפאג לויד ולקרן פימי בעסקה בשווי כ-3.7 מיליארד דולר, כך פורסם הבוקר (ראשון).
העסקה סוכמה בין הצדדים לאחר חצי שנה שבמהלכה ניהלה צים מכרז על מכירתה. החברה שנסחרת בבורסה בניו יורק צפויה להימחק מהמסחר.
במסגרת העסקה נקבע כי החברה הגרמנית תאמץ את תחום הפעילות הגלובלית, ציים, ונתיבי-שיט בינ"ל. בבעלותה של מדינת ישראל מניית זהב בצים מאז הפרטתה.
ראש עיריית חיפה יונה יהב הביע את התנגדותו למהלך: "צים אינה עוד חברה במשק הישראלי. מדובר בחברה שיש לקיומה משמעות אסטרטגית לכלכלתה ולביטחונה של מדינת ישראל, ומעסיקה אלפי עובדים - חלק גדול מהם מתגוררים בחיפה. העברת הבעלות שלה לידיים זרות, גם אם בתווך נמצאת קרן השקעות ישראלית, היא בעייתית בלשון המעטה ופוגעת בביטחון הלאומי, ועלולה גם להוביל לפיטוריהם של אלפי עובדים. אני דורש מממשלת ישראל לעצור את המהלך ולמנוע את המכירה".
עוד בנושא
