"איבדו את האמון": מדוע האוכלוסיה הערבית לא יצאה לבחור?

"איבדו את האמון": למה הערבים לא יצאו לבחור?
ד"ר מהא כרכבי סבאח הסבירה בריאיון לירון דקל על הסיבות לשיעור ההצבעה הנמוך במגזר הערבי: "ביום שהמנהיגים הערבים החלו להסתכסך סביב מי יחליף את באסל גטאס, הם איבדו את האמון של הציבור"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
המגזר הערבי מצביע בקלפי
צילום: צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

ד"ר מהא כרכבי סבאח התראיינה הערב (שישי) לירון דקל על שיעור ההצבעה הנמוך במגזר הערבי: "ההנהגה באוכלוסיה הערבית פספסה את הבחירות האלה. ביום שהם החלו להסתכסך סביב מי יחליף את באסל גטאס הם איבדו את האמון של הציבור".  


כרכבי סבאח הסבירה כי שיעור ההצבעה הנמוך כלל לא הפתיע אותה: "כולנו ציפינו למהלך כזה, בבחירות 2013 שיעור ההצבעה לא היה הרבה יותר גבוה". על הסיבות שגרמו לציבור הערבי לא להצביע היא הוסיפה כי "שני גורמים תמיד השפיעו על הרצון של הערבים להשתתף בבחירות - מידת שביעות הרצון מההנהגה המקומית ותחושת ההדרה במערכת הפוליטית הארצית. שני הגורמים האלה מאז ומתמיד היו קיימים, אבל הם היו כל כך עוצמתיים במערכת הבחירות הזו עד שאנשים בחרו שלא להצביע". 

כרכבי סבאח האשימה את ההנהגה הערבית בכך ש"אינטרסים אישיים גברו על אינטרסים פוליטיים", אך לא שכחה גם לפרגן. "אם אנחנו עוקבים אחרי הפעילות של חברי הכנסת הערבים הם מטפלים בהרבה סוגיות פנימיות, זה על סדר היום שלהם", אמרה בתגובה לטענה כי חברי הכנסת הערבים פעלו יותר לטובת האוכלוסיה בשטחים ובעזה ומיעטו לעסוק בסוגיות פנימיות.

הפופולריים