גפני: "נמליץ על נתניהו ונדרוש את פסקת ההתגברות"

גפני: נמליץ על נתניהו ונדרוש את פסקת ההתגברות
מספר 2 ביהדות התורה אמר בכאן רשת ב כי ברגע שגנץ אימץ את המצע של לפיד - "הסיפור נגמר, אין אופציה שנייה". על חוק הגיוס: "ליברמן חצוף גדול"
מחבר בחצי היום מחבר בחצי היום
Getting your Trinity Audio player ready...
משה גפני
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מספר 2 ביהדות התורה, ח"כ משה גפני, אמר היום (רביעי) כי מפלגתו תמליץ לנשיא המדינה ראובן ריבלין להטיל על בנימין נתניהו את מלאכת הרכבת הממשלה. בריאיון לאסתי פרז בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב, התייחס הח"כ לאפשרות של ישיבה עם בני גנץ בקואליציה, ואמר כי "אין ייהרג ובל יעבור - אבל יש את הכבוד שלנו. ברגע שגנץ אימץ את המצע של לפיד - הסיפור נגמר והלכנו עם נתניהו, אין אופציה שנייה. לא נלך איתם". עוד הוסיף גפני כי לא שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו: "שוחחנו לפני התוצאות. אמרתי שביבי עומד לזכות, ראינו ברחוב התלהבות". 

האזינו לריאיון המלא עם משה גפני בכאן רשת ב

חבר הכנסת הוסיף כי במשא ומתן הקואליציוני מפלגתו תדרוש להעביר את פסקת ההתגברות: "לא יכולה להיות מציאות שהכנסת מקבלת החלטה על חוק מסוים ובית המשפט פעם אחר פעם פוסל. אין עדיפות לערכים שלהם". גפני התייחס גם לדרישות שהציב יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, בהן חקיקת חוק הגיוס במתכונתו הנוכחית, וטען כי ליברמן הוא "חצוף גדול". לדבריו, תהליך החקיקה נעצר בגלל הבחירות. "אמרנו כל הזמן - צריך שיהיה עיקרון של לימוד תורה", הבהיר.

לדברי הבכיר ביהדות התורה, קמפיין הבחירות של המפלגה עבד בצורה טובה, בניגוד לימים עברו: "תמיד היינו רגילים למריבות, והציבור לא קיבל את זה. היום לא היו ויכוחים, פעלנו כולנו יחד. קיבלנו פידבקים מהציבור הרחב, חלקו חילוני. הם אמרו לי בחודשיים האחרונים שיצביעו בשבילנו, כי פעלנו בנושאים מגוונים ורואים שאכפת לנו".

הפופולריים