"יש יותר שנאה": מחאת הטרנסג'נדרים שנכשלה

"יש יותר שנאה": מחאת הטרנסג'נדרים שנכשלה
"ח"כים רוצים הצהרות, יותר משאכפת להם מזכויות": שלושה חודשים אחרי המחאה נגד החוק להפללת צרכני זנות, הוד מרגיש את החבל מתהדק ולא יודע מי ידאג לחבריו
מחבר תומר ממיה מחבר תומר ממיה
Getting your Trinity Audio player ready...
הוד - טרנסג'נדר
צילום: בלי

בתחילת השנה התחילה מחאה שלא ממש ידענו מה לעשות איתה, אולי לא היינו היחידים ולכן הסיקור שהיא קבלה היה די מינורי. קהילת הטרנסג'נדרים בישראל יצאה למחות נגד העברת חוק איסור הזנות בישראל. "סיפורים מכאן" ליוו את הוד, פעיל נגד החוק, שסיפר כי מאז שהחלה המחאה "יש הרבה יותר שנאה" כלפי הקהילה.

מדובר בחוק שמעביר את האחריות הפלילית ללקוח ולא לנותן או נותנת השירות. על פניו, חברה נאורה שהחליטה שזנות היא תופעה שהיא הייתה רוצה לצמצם ככל האפשר, מטילה את האחריות על ה"חזק" ולא על ה"חלש". אז מדוע זה רע?

המחאה לא שינתה והחוק עבר ברוב גדול. לקראת הבחירות, הוד "מבולבל" משום שאין אף מפלגה שתומכת במחאה שלהם. "חברי כנסת רוצים הצהרות חברתיות, יותר ממה שאכפת להם מזכויות של אנשים", אמר.

"היחס המדיני מאוד מאוד קשוח, הוא הולך יותר לכיוון של לשים הגבלות, זה מרגיש לחלק מהאנשים שרודפים אותם", הסביר הפעיל. הוא סיפר כי נשים שעוסקות בעבודת מין, שאין להן סרסור, בדרך כלל מקבלות טלפונים או מוציאות טלפונים לדבר עם הלקוחות ואז חוסמים להן את הטלפון לגמרי. אם זו מישהי שהיא אם חד הורית אז לא יהיה לה טלפון.

לפני ארבעה חודשים הסביר הוד לסיפורים מכאן: "זנות בסופו של דבר היא ברירה, מי שמגיע לזנות בין מבחירה או חוסר אונים, זה לא משנה למה מישהי סיימה במקום הזה, החוק הזה שם כל מי שנמצאת במקום הזה בסכנה ממשית".

"החוק הזה דוחק עובדי מין להסתרה, לפחד מתמיד, זה שם אותנו בתור הגורם הכי חלש בסיטואציה", הוסיף. חברת הכנסת עליזה לביא הסכימה לפגוש את הוד: "למה לא לקחת את החוק הזה ולראות איך הוא מקדם אותך? הרי רב הנשים שנמצאות במעגל הזנות ברצף נמצאים שם בעיקר מחוסר ביכולת כלכלית וסיוע. מה לא נכון בתהליך הזה?".

הפופולריים