מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא גינה הבוקר (חמישי) את הדברים של השר יואב גלנט, שטען כי מינויו לרמטכ"ל בוטל מכיוון שהיועץ המשפטי לממשלה לשעבר יהודה ויינשטיין והמבקר הקודם השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, נסחטו על רקע צנעת הפרט. "אני דוחה בשאט נפש מתקפות אלה ובוודאי מפי גורם בכיר שמבקש את אמונו של הציבור", אמר המבקר בכנס השנתי של איגוד המבקרים הפנימיים.
הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות - כל העדכונים והפרשנויות
"הן היועץ המשפטי לממשלה והן מבקר המדינה פועלים באופן מקצועי לחלוטין ואין הם שוקלים שיקולים פוליטיים בהחלטותיהם. כך היה בעבר, כך מתקבלות החלטות בהווה, וכך יהיה גם בעתיד", הדגיש שפירא. המבקר הבהיר כי הגינוי, אין פירושו כי לא ניתן להשמיע ביקורת נגד החלטות המבקר.
"על מנת שלא ישתמע מדבריי כי גורמים אלה חסינים מפני ביקורת, אבהיר - ברחל בתך הקטנה - כי ניתן לבקר החלטות או התנהלות של יועץ משפטי לממשלה, או של מבקר המדינה, ושל כל גורם אחר. אף אחד איננו חסין מפני ביקורת. ואולם, ביקורת צריכה להיות לגופם של דברים ולא לגופם של אישים, ועליה להיות עניינית ולהיאמר בדרך מכובדת ומכבדת. לא כך היה במקרה זה", אמר המבקר.
שפירא פנה למועמדים בבחירות ולמפלגות וביקש להקפיד על ניהול מערכת בחירות עניינית ומכבדת "ובוודאי שלא לתקוף את שומרי הסף כחלק מקמפיין הבחירות שלהם". המבקר הוסיף כי "יש לזכור שיש חיים גם לאחר הבחירות ושהציבור כולו מסתכל על התנהלות בוחריו, טרם הבחירות ולאחריהן, ומייחל להתכבד בהם".