היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, החליט הערב (שני) כי קבלת הכסף של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מבן דודו לצורך הוצאותיו המשפטיות - לא מהווה עבירה פלילית. מנדלבליט אמנם הכריע שאין הצדקה לקיים חקירה בעניין, אך הדגיש שקבלת הסכום, כ-300 אלף דולר, מצריכה אישור מוועדת ההיתרים. אם לא יתקבל אישור כזה, יהיה על נתניהו להחזיר את הכסף למקורביו.
היועמ"ש החליט שהכספים שקיבל נתניהו מבן דודו ללא אישור ועדת ההיתרם אינם בגדר אירוע פלילי, ולכן לא תיפתח חקירה. אך, במידה והוועדה לא תיתן אישור על הכספים הללו - יאלץ נתניהו להחזיר את הכסף @almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/FzoECpBc3x
— כאן חדשות (@kann_news) 4 בפברואר 2019
מנדלבליט השיב למבקר המדינה כי ועדת ההיתרים, שאליה כבר הוגשה בקשה חדשה מנתניהו בנוגע למימון הגנתו המשפטית, תצטרך לבחור את ההעברה שכבר בוצעה. אם זו לא תדון בבקשה המימון בגלל דחיית הבקשה הקודמת, או שתדון ותדחה את הבקשה - הרי שראש הממשלה יצטרך להחזיר לבן הדוד נתן מיליקובסקי את הכסף.
ראש הממשלה הגיש את הבקשה המחודשת בנושא מוקדם יותר החודש. נתניהו מעוניין לקבל מימון משני מקורביו, מיליקובסקי ואיש העסקים ספנסר פרטרידג', בסכום של כמה מיליוני שקלים עבור הגנתו המשפטית. על הגשת הבקשה החדשה פורסם בחדשות הערב בכאן 11, אחרי שוועדת ההיתרים במשרד מבקר המדינה כבר דחתה את זו הקודמת כמעט על הסף.
בתחילת החודש שעבר, דחתה ועדת ההיתרים את הבקשה הקודמת של נתניהו להתיר לו להסתייע בפרטרידג' ובמיליקובסקי. הוועדה קבעה אז כי מימון הוצאות משפט הנובעות מחקירה פלילית, שכוללת חשש למעשים פליליים בקשר עם בעלי הון שונים - לא ראוי שייעשה בידי בעלי הון. לדעת הוועדה, מימון כזה עלול לפגוע באמון הציבור בשלטון בהקשר של טוהר המידות ומתן היתר אישי לאי קיום הכללים בנסיבות העניין אינו מוצדק ואינו ראוי מבחינה ציבורית.
המדינה לשרה נתניהו: פשרה - רק בתנאי של הודאה והרשעה
בתוך כך, נרשם היום יום משמעותי בשיחות הגישור של רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, בשיחות הגישור בתיק המעונות. המדינה הודיעה רשמית שהיא מסרבת לכל פשרה מול נתניהו שלא תכלול הודאה בעבירה והרשעה, ונראה כי הסיכויים להצלחת הגישור נמוכים מאוד והוא נמצא במבוי סתום.
תיק המעונות: הגישור בין המדינה לבין שרה נתניהו במבוי סתום וכרגע סיכויו נמוכים. נקודת המחלוקת המשמעותית היא בסוגיית ההרשעה. המדינה דורשת הודאה והרשעה כתנאי סף. מצדם של נתניהו ועזרא סיידוף הנאשם עמה, ההסכמה רק להליך ללא הרשעה @almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/x9E8yHZDRs
— כאן חדשות (@kann_news) 4 בפברואר 2019
המחלוקת המרכזית בין הצדדים נוגעת לעניין ההרשעה. גם נציגי נתניהו וגם אלה של עזרא סיידוף מוכנים להתגמש בנקודות אחרות, אך מתעקשים שלא תהיה הרשעה בסוף ההליך. הישיבה הבאה בנושא צפויה להיערך עוד כשבועיים - התאריך שבו היועץ המשפטי לממשלה צפוי להכריע בתיקי ראש הממשלה.