שבוע לאחר הפריימריז בליכוד, הטענות במפלגה לאי-סדרים בספירת הקולות בקלפיות עדיין נמשכות. ראש הממשלה בנימין נתניהו קיבל את הטענות - ומחר (רביעי) תחל ההקלדה המחודשת של כל טפסי ההצבעה. ההקלדה המחודשת תתבצע בנוכחות משקיפים של המתמודדים, ותוצאות ההקלדה יוקרנו על שלושה מסכים כדי להבטיח שקיפות. ההערכה היא שלא יהיו שינויים משמעותיים ברשימה גם לאחר ההקלדה מחדש - למעט שינויים קלים במיקומים.
הפריימריז בליכוד: הלילה תחל ההקלדה המחודשת של הקולות, ובמפלגה נערכים גם לאפשרות של ספירה חוזרת של כלל הטפסים. גורם בכיר בליכוד: רשלנות חמורה מאוד שהתבצעה בספירת הקולות. הדיווח של @YoavYoavkrak #חדשותהערב pic.twitter.com/8Qmqa0k4B9
— כאן חדשות (@kann_news) 12 בפברואר 2019
גורם בכיר בליכוד אמר לכאן חדשות: "מדובר בספירת קולות רשלנית, רשלנות חמורה מאוד שהתבצעה בספירת הקולות". במפלגה לא פוסלים אפשרות שתתבצע ספירה חוזרת של כלל הטפסים אם יימשכו הטענות על אי-סדרים, או פערים גדולים מדי בין התוצאות שפורסמו לתוצאות ההקלדה מחדש. עוד עלו טענות חדשות על אי התאמות קיצוניות בין הספירה שהתבצעה בוועדות הקלפי לבין ממצאי חדר המחשב, בעיקר בהצבעת חברי המרכז למחוזות. בליכוד מגייסים חברת מחשבים חדשה לצורך ההקלדה.
אתמול העביר מבקר מפלגת הליכוד, שי גלילי, מכתב לוועדת הבחירות של המפלגה וקרא לספור מחדש את הקולות בפריימריז, בעקבות אי סדרים שהתגלו בכמה קלפיות ברחבי הארץ. בין השאר, ישנן קלפיות שלא נספרו כלל, וכאלה בהן קיבל מועמד יותר קולות מאשר מספר המצביעים בפועל.
גלילי פירט במכתבו כי בכמה קלפיות במועצה האזורית גלבוע וביישוב כסרא סמיע לא הוזנו התוצאות למחשב המרכזי, ולא נמנו בתוצאות הסופיות. בנוסף, בקלפי בבני ברק קיבלה מירי רגב 274 קולות, כשמספר המצביעים באותה קלפי עמד על 60 בלבד. בקריית מלאכי זכה גלנט ל-640 קולות על אף שבקלפי הצביעו 60 אנשים בלבד.