יועז הנדל: "לנתניהו יש הרבה זכויות ומעלות – אמירת אמת היא לא אחת מהן"

יועז הנדל: "אמירת אמת - לא מהמעלות של נתניהו"
הנדל האשים כי נתניהו היה אמור להיות רה"מ של כולם, אך הוא מסמן כל מי שחולק עליו כעוכר ישראל: "הוויכוח הפוליטי צריך להתנהל בממלכתיות". גלנט - "התאכזבתי מדברי גנץ, נתניהו הוא גיבור ישראלי"
מחבר הבוקר הזה מחבר הבוקר הזה
Getting your Trinity Audio player ready...
יועז הנדל
צילום: צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90

יועז הנדל ממפלגת חוסן לישראל-תל"ם תקף הבוקר (רביעי) את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי "לנתניהו יש הרבה זכויות ומעלות, אך אמירת אמת היא לא אחת מהן". הנדל אמר בריאיון לאריה גולן ב"הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי אינו יודע מהן העמדות של ראש הממשלה בנושא המדיני.

הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות – כל העדכונים והפרשנויות

האזינו לריאיון המלא עם יועז הנדל

"בעיניי הוא יותר מרכז, אולי קצת יותר שמאל", אמר הנדל. בראיון הוסיף כי נתניהו הפיץ בשבועות האחרונים שקרים רבים נגד בני גנץ ובהם הטענות שאשתו חברה ב"מחסום ווטש", שגנץ הפקיר את חייל צה"ל מדחת יוסף ושהסכים לתכנית שלום אמריקנית שבמסגרתה תוותר ישראל על בקעת הירדן.

הנדל האשים כי נתניהו היה אמור להיות ראש הממשלה של כולם, אך הוא מסמן כל מי שחולק עליו כעוכר ישראל. "יש שמאלנים טובים ויש ימנים טובים. הוויכוח הפוליטי צריך להתנהל בממלכתיות - כשגנץ סופג את כל השקרים האלה, מה מצפים שיעשה, שיימנע מתגובה?!", אמר בהתייחס לנאומו של גנץ אתמול.

חברו של הנדל למפלגת חוסן לישראל מיכאל ביטון, ששובץ במקום השישי ברשימה לכנסת, דיבר בקלמן ליברמן והגן על הרמטכ"ל לשעבר ועל הנאום שנשא בגנות נתניהו. לדברי ביטון: "כבר מעל חודשיים גנץ אישית מותקף. כל אנשיו (של נתניהו) בוגי יעלון ויועז הנדל והאוזר שהיו קרובים לביבי נתניהו, פתאום השמצות אישיות. גנץ פשוט עמד ולא מצמץ ואמר חלק מהאמת שקשורה לביבי נתניהו".

גלנט: "התאכזבתי מדברי גנץ, נתניהו הוא גיבור ישראלי"

שר העלייה והקליטה יואב גלנט אמר ב"הבוקר הזה" כי התאכזב מדברי גנץ. "בנימין נתניהו הוא גיבור ישראלי, הוא היה על מטוס סבנה, הוא איבד את אחיו במבצע אנטבה, הוא לחם בתעלה - זה אדם שהוא מחוץ למחנה? אז מה יגידו כל האחרים?", תהה גלנט.

האזינו לריאיון המלא עם השר יואב גלנט

"לקחת את אנשי הכוחות המיוחדים ולשים אותם כאיזו אליטה - זה אכזב אותי ואפילו קומם. אלה אנשים (אנשי חוסן לישראל) שאומרים - אנחנו צריכים מנהיגות אחרת? זו המנהיגות האחרת? להגיד שבנימין נתניהו הוא ככה וככה וככה, אני לא רוצה לחזור על הדברים, זה דבר מקומם", אמר גלנט בריאיון לאריה גולן. 

הפופולריים