ניסנקורן: "אנחנו מנצחים - זה מה שישראל זקוקה לו"

ניסנקורן: "ננצח - זה מה שישראל זקוקה לו"
יו"ר ההסתדרות, שהצטרף למפלגת "כחול-לבן", הבהיר כי גנץ הוא היחיד שמתאים להיות רה"מ ואמר כי לפיד ראוי גם כן. הוא לא ענה לשאלה אם מפלגתו תשב עם נתניהו - "אנחנו מנצחים", אמר
מחבר ירון דקל ויואב קרקובסקי מחבר ירון דקל ויואב קרקובסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
אבי ניסנקורן
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שהצטרף למפלגת "כחול-לבן" והתברג במקום החמישי, אמר הערב (שישי) כי הוא משוכנע בניצחון המפלגה ובהחלפתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "צריך להוריד את נתניהו מכס השלטון. זה הפך להיות ממלכה. אנחנו מנצחים - זה מה שישראל זקוקה לו", אמר בריאיון לירון דקל ויואב קרקובסקי ב"השבוע" בכאן 11.

ניסנקורן לא ענה לשאלה אם מפלגתו תשב בקואליציה עם נתניהו. הוא נשאל על הרוטציה בין בני גנץ ליאיר לפיד, שעומדים בראש המפלגה, והדגיש כי לפיד מתאים להוביל את הממשלה. "אני ולפיד נהיה שותפים נהדרים. אני חושב שלפיד הוא איש מאוד מוכשר וראוי מאוד. אני מיודד איתו - יש לנו הרבה דברים מחברים. בכל מפלגת שלטון יש רבדים ואנחנו נדע לחיות איתם", הבהיר חבר המפלגה והבהיר כי הוא מאמין בשוק חופשי לצד חמלה ושיוויון הזדמנויות.

יו"ר ההסתדרות התייחס גם לגנץ וציין כי הוא מנהיג ראוי ו"ראש הממשלה הבא של ישראל". לדברי ניסנקורן, היחיד שראוי להנהיג את הממשלה הוא בני גנץ. עוד אמר כי הוא מקווה שמפלגת העבודה, איתה היה במגעים להצטרפות, ובשבילו אף הוקדמו הבחירות המקדימות של המפלגה, תצטרף לקואליציה בראשותו של גנץ. לטענת ניסנקורן, העבודה לא תוכל להיות מפלגת שלטון. 

על שאלת היחסים עם שר האוצר משה כחלון, והדיווחים על מגעים איתו לפני כן, אמר ניסנקורן כי אין ברית ביניהם משום שכחלון מאמין בנתניהו. "הלכנו יד ביד כשר אוצר ויו"ר הסתדרות. לא היו שום דיבורים על חיבור פוליטי. הכחשנו את זה כל פעם שזה עלה. היעד שלי הוא להשפיע במישור הציבורי - המומחיות שלי הוא הנושא הכלכלי. אני בא בשביל לשנות את הערכים", אמר בריאיון.

הפופולריים