הדיפלומט דניס רוס, לשעבר בכיר במשרד החוץ האמריקני ושליח ארצות הברית למזרח התיכון, התייחס הבוקר (שבת) לתוכנית השלום של ממשל טראמפ, ואמר כי אינו יודע מה יש בה - אך היא לא תזכה להתייחסות רצינית אם לא תכלול הקמת מדינה פלסטינית, שבתחומה חלק משמעותי ממזרח ירושלים. בריאיון לרון נשיאל בתוכנית "יומן השבוע" בכאן רשת ב, הגיב רוס על המאמצים של הממשל האמריקני לגייס כספים ותמיכה במדינות ערב המתונות, וטען כי מנהיגי ערב לא ישקיעו ביוזמה שאינה עונה על השאיפות הלאומיות של הפלסטינים.
עוד אמר הדיפלומט כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יתקשה לדחות על הסף תוכנית מדינית של ממשל טראמפ. לדבריו, אחרי כל מה שעשה למען ישראל - טראמפ מצפה לתמורה, ודחייה גורפת של תוכניתו מצד ישראל תתקבל בתדהמה בוושינגטון.
שלשום התייחס טראמפ לנושא לאחר שנשאל על כך על ידי כאן חדשות: "אנו עובדים קשה על תוכנית השלום", אמר במסיבת עיתונאים בהאנוי, שנערכה בתום פסגה עם מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און. "יש סיכוי לשלום בין ישראל לפלסטינים. העסק הכי קשה זה המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים - הייתי שמח לייצר הסכם כזה".
"נתניהו הוא ראש ממשלה נהדר, קשוח וחכם": זה מה שאמר הנשיא טראמפ לכתבת כאן חדשות @michalresh על תיקי נתניהו, וגם על העסקה המדינית המתקרבת pic.twitter.com/heicbwbDu2
— כאן חדשות (@kann_news) 28 בפברואר 2019
הירשמו לפוליטי-כאן, ערוץ הטלגרם של כאן חדשות לבחירות - כל העדכונים והפרשנויות
טראמפ התחמק מלהשיב על שאלת כאן חדשות שנגעה בחקירות נתניהו, אך החמיא לראש הממשלה: "ראש הממשלה נתניהו חזק וחכם, הוא עושה עבודה נהדרת כראש ממשלה". הדברים נאמרו שעות בודדות לפני שהיועץ המשפטי לממשלה פרסם את ההחלטה אם להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה. נתניהו עצמו פרסם תגובה לדבריו של נשיא ארצות הברית, וכתב באינסטגרם: "תודה רבה לך, ידידי".
עוד באותו יום חשף העיתון הפלסטיני "אל-קודס" פרטים חדשים ודיווח, בין השאר, כי התוכנית המתגבשת אינה כוללת הקמה של מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים, אלא כינון אוטונומיה בעזה שתקיים קשר מדיני עם אוטונומיה פלסטינית בשטחי A, וקשר כלכלי עם אזורים A ו-B. על עתיד אזור C בגדה יתקיים משא ומתן.
תוכנית השלום של טראמפ | ראש הממשלה נתניהו אומר בשיחות סגורות: אם נפגוש מנהיג פלסטיני שירצה בשלום - אני מאמין שנוכל לעשות שלום@gilicohen10 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/Xe0EnPZF8R
— כאן חדשות (@kann_news) 25 בפברואר 2019
עוד נטען בדיווח כי ישראל תסיר במסגרת העסקה את רוב המחסומים הצבאיים, ותאפשר לפלסטינים חופש תנועה ומסחר. יחד עם זאת, השליטה הביטחונית תישאר בידי ישראל – גם בבקעת הירדן. גושי ההתנחלויות יישארו גם הם בשליטה ישראלית, אך לא יורחבו, וההתנחלויות המבודדות יפונו.
מוקדם יותר השבוע התייחס חתנו ויועצו של הנשיא, ג'ראד קושנר, לתוכנית השלום של הממשל שפרטיה לא ידועים. לדבריו: "מה שאנו מתדיינים לגביו אינו שונה בהרבה ממה שנדון ב־25 השנים האחרונות, ומה שניסינו לעשות זה לנסח פתרונות מציאותיים וצודקים לסוגיות האלה בשנת 2019. התוכנית הינה תוכנית מדינית ומפורטת, והיא מתרכזת בשרטוט גבולות ובפתרון סוגיות הסדר הקבע. בביקורנו באזור נשמע את עמדות הגורמים השונים לגבי התוכנית".