בן ארי בתגובה ראשונה: "היועמ"ש רשלן, כתב דברי הסתה ושטנה"

בן ארי תקף: "היועמ"ש רשלן, כתב דברי הסתה"
יו"ר עוצמה יהודית הגיב בקלמן ליברמן לעמדת מנדלבליט נגד התמודדותו לכנסת: "הוא לקח והעתיק בלי לבדוק, לא עשה את העבודה היסודית שנדרשת ממשפטן ברמתו. הציבור לא יכול לקבל את זה". בן גביר: "פסילת בן ארי - פסטיבל של צביעות"
מחבר קלמן ליברמן מחבר קלמן ליברמן
Getting your Trinity Audio player ready...

יו"ר עוצמה יהודית, מיכאל בן ארי, תקף הבוקר (רביעי) בחריפות את עמדת היועץ המשפטי לממשלה נגד התמודדותו לכנסת הבאה. בן ארי הגיב לראשונה לפרסום עמדת היועץ בריאיון לקלמן ליברמן בכאן רשת ב ואמר: "מדובר ביועמ"ש רשלן מארץ הרשלנים. הוא העתיק והדביק וכתב דברי הסתה ושטנה".

בחירות 2019 – בואו להכיר את המפלגות, המועמדים וכמה עובדות שלא ידעתם

האזינו לריאיון המלא עם מיכאל בן ארי בכאן רשת ב

"על הציטוטים החלקיים שנוח לו הוא פסל אותי. מנדלבליט לא עשה את העבודה היסודית הנדרשת ממשפטן כמוהו", האשים בן ארי. "לוקחים אמירה שלי ומשמיטים אחרת. גם בפברואר 2019 היועמ"ש הביא ציטוטים חלקיים מבלי לתת את ההקשר שלהם. אני רוצה להתריע, אסור להתריע? אני מדבר על אויבים, על מי שרצח את רון קוקיא".

עוד אמר בן ארי: "את אחמד טיבי, שמשבח ומהלל שהידים, ואת חנין זועבי שהייתה במרמרה, היועמ"ש הכשיר פעמיים. מנדלבליט צריך להבין שהציבור לא יכול לקבל את זה".

מוקדם יותר, עורך הדין איתמר בן גביר ממפלגת עוצמה יהודית הגיב גם כן לפסילתו של בן ארי מהתמודדות בכנסת וכינה אותה "פסטיבל של צביעות". הוא טען כי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, ופרקליט המדינה, שי ניצן, רוצים לנהל את המדינה.

האזינו לריאיון המלא עם איתמר בן גביר בכאן רשת ב

בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב אמר בן גביר כי התנועה הרפורמית היא ששכנעה את מנדלבליט למנוע את התמודדותו של בן ארי וכי הדברים הקשים שהוא נשמע אומר בהקלטות הוצאו מהקשרם. עוד אמר כי לא ייתכן שהיועץ המשפטי ופרקליט המדינה פוסלים ציוני אוהב ישראל כבן ארי אך מגוננים על זכויותיהם של חנין זועבי ואחמד טיבי שקוראים לדבריו לרצח חיילים ופגיעה במתיישבים יהודים.

"אביחי מנדלבליט, ואני אומר לך את זה כמשפטן, נתן אמש חוות דעת שהיא לא משפטית, המטרה שלה היא לשנות את פניה של מדינת ישראל, את הצביון של מדינת ישראל", אמר בן גביר. "אביחי מנדלבליט הוא יועץ משפטי, שי ניצן הוא פרקליט המדינה, הם לא אמורים לנהל ולקבוע מי יבחר לכנסת. יש כאן פסטיבל צביעות... המפלגות שנמצאות היום על המפה הפוליטית במדינת ישראל, בל"ד, תע"ל, חדש, רעם, הן מפלגות שמעודדות פגיעה ביהודים. המפלגות האלה בעד למחוק את המדינה היהודית. מנדלבליט וניצן בשנים האחרונות מגוננים עליהן ועוטפים אותן".

בן גביר הוסיף: "נלך לבית המשפט העליון בתקווה אחת שבאמת מה שיניע את מקבלי ההחלטות זה לא האג'נדה של ד"ר בן ארי. אפשר להסכים, אפשר לא להסכים - אבל הייתי מצפה מכל מי שמדבר על דמוקרטיה לבוא ולפחות לא להיות צבוע".

אמש מסרו מנדלבליט וניצן לוועדת הבחירות כי אין לאפשר לבן ארי להתמודד לכנסת ה-21 בגלל הסתה לגזענות. בנוגע לבן גביר, היועץ קבע כי "מצבור הראיות מטריד מאוד", אך לפי עמדת מנדלבליט וניצן הוא יוכל להתמודד. את העתירה בנושא הגישה מפלגת מרצ. 

על פי הודעת היועץ, עיקר המשקל ניתן לדברים שנאמרו בקולו של בן ארי בסרטונים שונים, שחלקם הועלו לעמוד הפייסבוק של עוצמה יהודית. בעמדת היועץ המשפטי ציטוטים מפורטים "המלמדים באופן מובהק כי בן ארי מסית לליבוי יצרים שיטתי על יסוד לאומי-אתני נגד האוכלוסייה הערבית באופן המביא איבה ומעמיק תהום".

היועץ המשפטי לממשלה ציין בהחלטתו בין השאר את דבריו של בן ארי באזכרה השנתית לרב כהנא ב-2017, שם אמר: "ניתן להם עוד 100 אלף דונם, עוד העדפה מתקנת, אולי הם יאהבו אותנו. בסוף כן, הם אוהבים אותנו, שחוטים... הרב כהנא לימד אותנו – אין דו קיום איתם. אין דו קיום!". בהמשך, התייחס לבדואים ואמר: "צריך לטפל (בהם), אבל בארצות המוצא".

בחודש יולי 2018 התייחס בן ארי לבדואים, באופן כללי וגורף, ואמר, בין היתר: "אתם יודעים שהבדואים מתחתנים עם הערביות מעזה, מחברון, כל אלה באות לפה. הם אפילו משרתים בצבא. הבדואים האויבים האלה משרתים בצבא, אני חוזר על מה שאני אומר הבדואים האויבים משרתים בצבא. מפתים אותם בכסף. אני יודע ממקור ראשון, ממי שמשרת איתם לא סומכים עליהם לרגע. יש איזה אג'נדה אם הם ישרתו בצבא הם יהיו נאמנים לנו. לא, הם לא נאמנים לנו".

בתגובה לטענת בן ארי כאילו הוא מתייחס רק לאויבים ערבים כתב היועץ כי בשנת 2009 אמר בן ארי בריאיון לאתר YNET, לאחר שנשאל איך יביא לידי ביטוי את משנתו בכנסת: "אסור לומר ערבים, אז אני אדבר על האויב הערבי". 

היועץ כתב כי "דומה, כי בראיון זה יש בכדי ללמד על כלל הראיות בעניינו של בן ארי. בן ארי, אשר מודע לכך כי התייחסות כוללת לאוכלוסיה הערבית עולה כדי גזענות, מעיד על עצמו למעשה שלמען הסמנטיקה הוא מתייחס "לאויב הערבי". 

הפופולריים