שר הביטחון לשעבר ומספר 3 ברשימת כחול לבן, משה (בוגי) יעלון, התייחס היום (רביעי) בכאן רשת ב למדיניות הממשלה מול חמאס, וקרא לה "מגומגמת ורופסת". בריאיון לאסתי פרז בתוכנית "בחצי היום", אמר יעלון כי "על הפרת ריבונות גם אם זה רק בלון או עפיפון חמאס חייב לשלם מחיר".
"למה החמאס לא ירה כדור אחד עד לפני עשרה חודשים? בגלל המחיר הקשה שהוא שילם ברצועה. פה יש מדיניות מגומגמת. ויותר מזה, החמאס מצליח לסחוט על רקע השימוש שלו באמצעים הללו דמי חסות", המשיך יעלון. "זה נראה כמו פרוטקשן, כמו רפיסות של ממשלה שאולי חוששת לפני בחירות לקבל החלטות".
האזינו לריאיון עם משה יעלון בכאן רשת ב
יעלון סיפר ששוחח עם תושבי עוטף עזה במהלך ביקורו שם היום: "אמרתי להם מאתנו לא תשמעו סיסמאות. צריך גם להסתכל על המצב ההומניטרי בעזה, ולתת לו מענה. לא פחות חשוב לחזק את האוכלוסייה שאומנם הכוח האלקטורלי שלה קטן, אבל יש לו היבטים של חוסן. המדינה צריכה לקחת אחריות".
הוא התייחס לקמפיין הבחירות של כחול לבן ואמר: "אנחנו אומרים שאנחנו לא מחרימים את הליכוד אבל אנחנו אומרים נתניהו עשית די. אנחנו צריכים לנצח בפער גדול. אנחנו מתכוונים להגיע ל-40 מנדטים. גם מול התעמולה השקרית של נתניהו כל פעם סיפור אחר, ניסנקורן אתמול השבית את הרכבת? נו באמת עלבון לאינטליגנציה".
יעלון הגיב לחשיפת תשתית חיזבאללה בסוריה, ואמר שמדובר בחשיפה מבורכת. לדבריו, "זה לא חדש, האיראנים וחיזבאללה ניסו כבר מזמן ומנסים כל הזמן לבסס תשתית מאיימת עלינו ברמת הגולן הסורית. זה הישג מודיעיני. אני חושב שזה נכון לחשוף את חיזבאללה בפעילות שלו כי יש דיון בזירה הבינלאומית האם חיזבאללה זה כן ארגון טרור זה לא ארגון טרור".