בשבוע הבא תוגש עתירה נגד הבלוק הטכני של עוצמה יהודית והבית היהודי, שתדרוש לחייב את איחוד מפלגות הימין להתמודד בשתי רשימות - אחת הבית היהודי, והשנייה עוצמה יהודית. כך פרסם פרשננו מרדכי גילת הערב (שישי) ב"השבוע" בכאן 11.
העותר אורי בכור טוען כי מותר לרוץ ברשימה משותפת, אבל לא ייתכן שמפלגות יתאחדו רק באופן טכני כשהן מכריזו שזו רשימה ליום אחד, שלאחר הכניסה לכנסת תפורק. בכור נשען על דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכתב ב-2015: "המושג בלוק טכני אינו קיים בשיטת הבחירות בישראל, ולכן אין לו תוקף".
פרסום של פרשננו מרדכי גילת ב-#השבוע: ביום שני ידון בית המשפט בעתירה נגד איחוד מפלגות הימין. הטענה – לא ייתכן שעוצמה יהודית תודיע שהיא מצטרפת במסגרת בלוק טכני. העותר מסביר כי אין מושג כזה ומביא דברים של נתניהו שאמר שהמושג לא קיים ואין לו תוקף pic.twitter.com/3nyJu4ORNw
— כאן חדשות (@kann_news) 15 במרץ 2019
לדיון בעתירה יצטרף גם פרקליט הליכוד אבי הלוי ופרקליט ממשרדם של עורכי הדין מולכו ושומרון. בשל חשיבות הנושא, הורה השופט אלרון ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לשלוח לדיון נציג מטעמו שיציג את עמדתו. קו ההגנה של פרקליטי נתניהו תהיה הטענה לפיה דין העתירה להידחות - ההתמודדות לכנסת אושרה כחוק. זו תהיה גם רוח תגובת איחוד מפלגות הימין.
בתוך כך, על רקע תקיפת מפלגת העבודה את מפלגת כחול לבן, במפלגתו של גנץ הוחלט שלא להשיב מלחמה, מפני שההתקפות נוחות לה. בעבודה צובעים את כחול לבן כמפלגה ימנית יותר, עובדה המגדילה את הסיכוי להעביר קולות מהימין אליה.
במקביל, בימין ממשיכים לאסוף חומרים על מספר ארבע ברשימת כחול לבן גבי אשכנזי, אבל ספק אם ייעשה בחומרים האלה שימוש, שכן פרשת הרפז לא מעניינת את הציבור. לעומת זאת, מספר חמש במפלגה אבי ניסנקורן סומן כמטרה שאסור להרפות ממנה. על כן, במפלגת הרמטכ"לים מקווים שניסנקורן יכריז שהוא אינו רואה עצמו מועמד לתפקיד כלכלי בכיר.