שבוע לאחר ההצהרה של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על ההכרה של ארצו בריבונות ישראל ברמת הגולן, היום (שני) נחשפה בכאן רשת ב תוכנית ממשלתית לחיזוק הרמה. התוכנית המקיפה כוללת, בין השאר, הוספת עשרות אלפי יחידות דיור, יצירה של ערים ומשרות חדשות ועוד.
התוכנית גובשה בשיתוף משרד השיכון, המועצה האזורית גולן, מועצת קצרין ותנועת אור. בין השאר, מדובר על הוספה של 30 אלף יחידות דיור חדשות ושילוש של אוכלוסית קצרין. בנוסף, היא כוללת הקמה של שתי ערים חדשות ברמת הגולן.
מלבד זאת, בפרטי התוכנית ניתן למצוא גם יצירה של 45 אלף משרות חדשות לתושבי הרמה ופיתוח ענפי תעסוקה מתקדמים; רישות תחבורתי בצירי תנועה נוספים, כולל רכבות ושדה תעופה; פיתוח של התיירות; פינוי 80 אלף דונם משדות מוקשים ועוד. היעד של מפתחי התוכנית הוא שב-2048, שנת ה-100 למדינת ישראל, יתגוררו ברמת הגולן 250 אלף תושבים.
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, התייחס אתמול להכרה של ארצות הברית ברמת הגולן כשטח ישראלי ואמר כי "כל החלטה בנוגע לקונפליקט בסוריה חייבת להבטיח את השלמות הטריטוריאלית שלה, כולל השטח הכבוש של רמת הגולן". שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, שהשתתפה עם המזכ"ל בפסגה של הליגה הערבית, הבהירה כי "התעלמות מהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם היא איננה הפתרון".