יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, מתח ביקורת על מפלגת הליכוד על כך שבניגוד להוראתו, כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו במעונו הרשמי בירושלים שתי מסיבות עיתונאים על רקע שלטי תעמולה של הליכוד, ואמר כי הדבר גובל בביזיון בית המשפט. "לא מקובל עליי שאין מקיימים החלטות. ברור שמותר לראש הממשלה להשתמש במעונו אבל תעמולת בחירות שיעשה במטה הליכוד", אמר השופט מלצר בדיון בעתירת מפלגת כחול לבן. מלצר דרש מנציגי הליכוד לעדכנו בתוך שעה מי האחראי לכך ששלטי התעמולה במעון ראש הממשלה לא הוסרו והפסיק את הדיון.
מלצר דן גם בעתירת הליכוד נגד תנועת "דרכנו", והציע לתנועה להירשם מיד אצל מבקר המדינה כגוף פעיל בבחירות. הליכוד טען בעתירתו כי לרשות "דרכנו" תקציב של מיליוני שקלים והיא פועלת בחוסר שקיפות ומסווה את יעדה האמיתי: הפלת שלטון "הליכוד" והעברת מצביעים של המפלגה אל גוש השמאל. מנגד, מנכ"לית "דרכנו" פולי ברונשטיין אמרה בדיון כי התנועה דוגלת בהקמת ממשלה רחבה ובחיזוק הכוחות המתונים.
ביקורת נשמעה גם על מפלגת מרצ, לאחר שהתנועה לאיכות השלטון פנתה לוועדת הבחירות וטענה כי המפלגה ממשיכה לשלוח מסרוני בחירות אנונימיים, אף שקבע כי אין לעשות כן. היא דרשה להוציא צו נגד מרצ על ביזיון בית המשפט. בתגובה מסרה מפלגת מרצ כי אין שחר לטענה, וכי היא עומדת מאחורי כל הודעה המפורסמת מטעמה והיא מקפידה לציית לחוק ונעזרת בייעוץ משפטי.
ברקע, ראש הממשלה נתניהו ערך סיור פתע בשוק התקווה בתל אביב. הסיור נמשך כחמש דקות בלבד, ובסיומו אמר השר יואב גלנט שנילווה אל ראש הממשלה כי נתניהו מתנצל אך בשל המהומה לא יוכל למסור הצהרה.