כמה פעמים השתמשו ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו ומנהיגי כחול לבן בני גנץ ויאיר לפיד במילים: "אני", "ישראל", "חמאס" ו"השמאל"? חברת המדיה ווקטיב של מתי כוכבי ניתחה את כלל הציוצים של הפוליטיקאים במהלך מערכת הבחירות. מי מדבר הכי הרבה על עצמו? למי אכפת הכי הרבה מביטחון? והאם חינוך בכלל מעניין מישהו?
המילה שנתניהו השתמש בה הכי הרבה היא "אני" - 14% מכל המילים שחזרו יותר מפעם אחת. לעומת זאת, אצל גנץ ולפיד המילה שהם השתמשו בה הכי הרבה היא "ישראל". ראש הממשלה הזכיר את "השמאל" 60 פעמים – יותר ממה שהזכיר את איראן וחמאס ביחד.
את איראן הזכיר נתניהו 55 פעמים, שהם כמעט 8% מהמילים שאמר, שחזרו על עצמן. גנץ ולפיד דיברו על איראן רק ב-0.2% מהמילים. נתניהו לא הזכיר ולו פעם אחת את חמאס לאורך התקופה, בעוד גנץ ולפיד הזכירו את חמאס 13 פעמים.
גם יו"ר הליכוד וגם ראשי כחול לבן ציינו יריבים פוליטיים בכ-20% מכלל האזכורים. גנץ ולפיד נוהגים לדבר הרבה על ראש הממשלה – 12% מהמילים שאמרו. נתניהו דיבר עליהם ב-7.6% מהמקרים. את חקירותיו הזכיר ראש הממשלה ב-6% מהמקרים כשמנגד, לפיד וגנץ דיברו על הנושא ב-4% מהמקרים.
לנתניהו אכפת הכי הרבה מביטחון וממדיניות החוץ והוא בקושי מזכיר נושאים כמו בריאות תחבורה וחינוך. גם אצל גנץ ולפיד הפוקוס היה על הביטחון, לאחר מכן על מדיניות החוץ, המשפט, הכלכלה, החינוך, הבריאות, הדת, המיעוטים והסביבה.
ווקטיב ביצעה ניתוח של כל הפוסטים של המועמדים המובילים – נתניהו, גנץ ולפיד, שנכתבו מאז תחילת מערכת הבחירות. המערכת ניתחה וסיווגה את הפוסטים של כל מועמד לפי נושאים כמו התקפות ישירות נגד יריבים פוליטיים, קידום עצמי, ציוצים על מדיניות, אזכורים לתיקים הפלילים נגד נתניהו ועוד.
בתקופה שבה למפלגות אין מצע פוליטי ממשי, המדיה החברתית הפכה למקום בו הפוליטיקאים מקדמים את הנושאים איתם הם מעוניינים להיות מזוהים, ולכן השוואה בין כלל המועמדים תוכל לחשוף תמונה מעניינת של הגורמים המובילים כל מועמד. המסקנות מתייחסות לפוסטים ברשת הטוויטר בין התאריכים 24 בדצמבר 2018 ל-24 במרץ 2019.