מצילומי לוויין ונתוני מעקב טיסה שנחשפו אתמול (שישי) בניו יורק טיימס, עולה כי בסיס חיל האוויר הירדני "מוואפק סלטי" הפך למוקד מרכזי בתכנון תקיפות אמריקניות אפשריות באיראן.
לפי ניתוח הצילומים דווח כי בבסיס הירדני ישנם יותר מ-60 מטוסי קרב, פי שלושה ממספרם בשגרה, ובהם גם מטוסי חמקן מתקדמים מסוג F-35. עוד דווח כי מאז יום ראשון נחתו בבסיס לפחות שישים ושמונה מטוסי תובלה, והוצבו בו מערכות הגנה אווירית חדשות להגנה מפני טילים איראניים. גורמים ירדניים רשמיים ציינו כי פריסת הכוחות היא חלק מהסכם ההגנה עם ארצות הברית.
מנגד, משמרות המהפכה הודיעו כי שיגרו לראשונה טיל ההגנה האווירית הימי ארוך הטווח "סיאד-3G", בתרגיל ימי שנערך במצרי הורמוז. הטיל, שיכול להגיע לגובה של כ-150 ק"מ, נועד, לדברי האיראנים, להעניק לכלי השיט של משמרות המהפכה יכולת הגנה אזורית מפני איומים מהאוויר.
עוד נמסר כי המערכת מסוגלת לפעול באופן עצמאי בזיהוי וביירוט מטרות, אך גם להתחבר לרשת פיקוד ובקרה משולבת, ובכך לשפר את שרידות הספינות מול תקיפות מהאוויר. התרגיל נערך במסגרת מאמץ איראני להדגיש את יכולות ההגנה וההרתעה הימיות באזור אחד מנתיבי השיט האסטרטגיים בעולם.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הצהיר אמש כי הוא שוקל תקיפה צבאית מוגבלת כדי להפעיל לחץ על טהראן במסגרת המשא ומתן על תוכנית הגרעין. במדינות האזור, בהן ירדן, סעודיה ואיחוד האמירויות, מדגישים כי לא יאפשרו תקיפה נגד איראן משטחן ומקווים שהמגעים הדיפלומטיים ימנעו הסלמה צבאית רחבה.
שיא מאז המלחמה בעיראק: כך נראית היערכות צבא ארה"ב במזרח התיכון | @ItayBlumental עם הפרטים#מהדורתכאןחדשות עם @talberman pic.twitter.com/EyCTXHCN2G
— כאן חדשות (@kann_news) February 19, 2026
מוקדם יותר השבוע, דווח בהתבסס על תמונות לווין כי באותו בסיס בירדן היו 18 מטוסי חמקן מסוג F-35 לצד שישה מטוסי קרב ללוחמה אלקטרונית מסוג EA-18. מעבר לבסיס בירדן, ארה"ב מחזיקה בסיסים נוספים במזרח התיכון: בקטר, בסעודיה, בכוויית ובאיחוד האמירויות, וגם אליהם הגיעו בחודש האחרון עשרות חמקני F-35, ומטוסי קרב מסוג F15 ו-F16.
בישראל מעריכים שהתקיפה אמריקנית באיראן היא רק שאלה של זמן אך סבורים כי טראמפ עוד לא נתן את הפקודה, ולכן לא מדובר בטווח הזמן המיידי. וגם, מה ניתן ללמוד מההצהרה של טראמפ על אפשרות של "תקיפה מוגבלת" | @gilicohen10 עם הפרטים#חדשותשישי עם @MoavVardi pic.twitter.com/HHcISav0Qe
— כאן חדשות (@kann_news) February 20, 2026
אתמול דיווחנו במהדורת כאן חדשות כי בישראל סבורים שתקיפה אמריקנית באיראן היא רק שאלה של זמן, אך שהיא אינה תקרה בטווח הזמן המיידי. עם זאת, ההערכות הן שביממה הקרובה כוחות הצבא האמריקניים יהיו מוכנים לפקודתו של טראמפ להוציא לפועל את תוכנית התקיפה.
