תיעודים חדשים שהופצו היום (שבת) מאיראן מצביעים על חידוש המחאות נגד המשטר. ערוץ "איראן אינטרנשיונל", שמזוהה עם מתנגדי המשטר, דיווח כי סטודנטים הפגינו במספר אוניברסיטאות בטהראן.
באוניברסיטת "אמיר כביר" חסמו הסטודנטים את אחד הרחובות הסמוכים. במקביל, באוניברסיטת "שריף" קיימו סטודנטים טקס מחאה לזכר ההרוגים בגל ההפגנות הקודם. האירוע גלש לעימותים לאחר שהסטודנטים הותקפו על ידי פעילי הבסיג', המיליציה הכפופה למשמרות המהפכה. בתגובה, קראו המפגינים "מוות לחמינאי!".
המחאות באיראן חודשו: 40 יום אחרי שהגל הראשון דוכא בטבח מפגינים - אלפי סטודנטים בטהרן שוב מרימים ראש מול המשטר, ומתעמתים עם כוחות הבסיג' | @kaisos1987 על הזעם בעם והתקווה לקראת התערבות אמריקנית#חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/wz4pgnN4l1
— כאן חדשות (@kann_news) February 21, 2026
נשיא האוניברסיטה התייחס לעימותים בקמפוס וצידד בשלטון האיראני. בדבריו, הנשיא הטיל את האחריות לעימותים על גורמים עוינים למדינה. "האויב מנסה לגרום לאוניברסיטה לעבור למתכונת מקוונת, יש לטפל בכל מי שמבצע פעולות בלתי חוקיות", אמר.
🔴 در پی تجمع امروز دانشجویان در دانشگاه شریف عدهای از عناصر وابسته به این تجمع یورش بردند و موجب درگیریهای در این دانشگاه شدند.
— hossein yazdi (@IrTimes) February 21, 2026
همچنین تجمعاتی نیز در دانشگاه پلیتکنیک گزارش شده است.
این تجمعات در اولین روز بازگشایی این دو دانشگاه بعد از اعتراضات خونبار دیماه رخ داده است. pic.twitter.com/pJwwLn0Ui0
בתוך כך, נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן אמר בריאיון לטלוויזיה הממלכתית כי "לא נרכין ראש מול הלחץ של מעצמות העולם".
אתמול, הצהיר טראמפ בנאום שנשא כי 32 אלף בני אדם נהרגו בהפגנות באיראן. זו הפעם הראשונה שהממשל האמריקני מאשר את מספר ההרוגים במחאות. בהתייחסות לשיחות עם איראן אמר: "עדיף שינהלו משא ומתן על עסקה הוגנת". "תושבי איראן מאוד שונים מההנהגה האיראנית. המשטר רצה לתלות 837 בני אדם ואני אמרתי להם שאם יתלו אפילו אדם אחד אז אכה בהם מיד והם ויתרו על זה. אני מרגיש רע כלפי אנשי איראן שחיים בגיהנום".
הנשיא האמריקני נשאל אם יתמוך בתקיפה מוגבלת באיראן והשיב כי: "אני יכול להגיד שאני שוקל את זה". דבריו מאשרים את הדיווח בוול סטריט ג'ורנל כי טראמפ שוקל תקיפה ראשונית מוגבלת של אתרי צבא וממשל באיראן במטרה לכפות עליה הסכם גרעין. לפי הדיווח, אם איראן עדיין תסרב לציית להנחיית טראמפ לסיים את העשרת הגרעין שלה גם לאחר תקיפה כזאת, במידה שתתרחש.
אתמול הגיעה נושאת המטוסים ג'רלד פורד לאזור הים התיכון, בצל המתיחות הגוברת בין ארצות הברית ואיראן וההיערכות לאפשרות של עימות צבאי. גם בישראל נערכים להסלמה, בצל ההתפתחויות האחרונות בשיחות בין וושינגטון לטהראן.
