איראן וארצות הברית יקיימו סבב שיחות שלישי של שיחות המשא ומתן בין הצדדים ביום חמישי בג'נבה בנוכחות סטיב וויטקוף. כך אמר היום שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י בריאיון שהעניק ל-CBS. במהדורת כאן חדשות דווח כי ארצות הברית רוצה לתת סיכוי אחרון לאפיק הדיפלומטי - אך מצפה שאיראן תראה נכונות לפשרה.
באשר לסיכויי ההצלחה של שיחות המשא ומתן, אמר עראקצ'י כי "עדיין יש סיכוי טוב להגיע להסכם דיפלומטי שיהיה 'וין-וין'" והוסיף בהמשך כי השיחות מתקיימות על נושא הגרעין בלבד. על האיום הצבאי אמר עראקצ'י כי "אם הם (ארצות הברית) רוצים למצוא פתרון לתוכנית הגרעין של איראן - יש דרך אחת והיא דיפלומטיה. פתרון הוא בר השגה ואין שום סיבה לנוכחות הצבאית באזור, כי היא לא תלחיץ אותנו".
הקבינט התכנס הערב לסבב שיחות על איראן; בישראל מעריכים: מה שלא יקרה בשיחות בחמישי - זו ההזדמנות האחרונה מבחינת טראמפ | @SuleimanMas1 מדווח#חדשותהערב עם @TaliMoreno_ pic.twitter.com/QUsIW29ZYL
— כאן חדשות (@kann_news) February 22, 2026
עוד טען שר החוץ האיראני כי הוא מעריך שיוכל להשיג עסקת גרעין טובה יותר מההסכם האחרון של שנת 2015. לדבריו, איראן תוכל להבטיח שתוכנית הגרעין שלה "שלווה", וכך ארצות הברית תוכל להסיר את העיצומים נגד הרפובליקה האסלאמית. "העשרת אורניום היא זכותנו. איראן חתומה באמנה למניעת הפצת נשק גרעיני. האמריקאים יודעים את עמדתנו, אנחנו יודעים את עמדתם, ואני חושב שניתן להגיע להסכמות".
על האיום הצבאי הוסיף עראקצ'י כי "איראן נמצאת בעמדה חזקה יותר משהייתה לפני מלחמת 12 הימים". עוד אמר כי הטילים האיראניים פגעו "בדיוק במטרות בישראל" במלחמה האחרונה, וכי מערכות ההגנה האוירית של צה"ל "לא הצליחו להגן על המדינה".
"אם ארצות הברית תוקפת אותנו, יש לנו כל זכות להגן על עצמנו. זו הגנה עצמית, זה מוצדק ולגיטמי. הטילים שלנו לא יכולים לפגוע בארצות הברית, אז אין לנו ברירה אלא לפגוע בבסיסים האמריקאים באזור. אבל למה שנלך למלחמה אם יש אפשרות לפתרון דיפלומטי", אמר כשנשאל מה תהיה התגובה במידה וארצות הברית תוציא לפועל פעולה צבאית באיראן.
על רקע המתיחות, הקבינט הביטחוני התכנס הערב בישראל לאחר שנדחה מיום חמישי. בכירים במשטרה הגיעו גם הם לישיבת הקבינט שיהיה לראשון שיתכנס במהלך חודש רמדאן.
הדריכות במערכת הביטחון - כמו לפני מבצע "עם כלביא"; ארצות הברית תתריע לפני תקיפה, נושאת המטוסים פורד תגיע לחופי ישראל ביומיים הקרובים | @ItayBlumental על ההיערכות לתקיפה אפשרית#חדשותהשבת עם @AyalaHasson pic.twitter.com/HIS76JnNxI
— כאן חדשות (@kann_news) February 21, 2026
דיווח: הדיונים בארה"ב על תרחישי התקיפה השונים
הניו יורק טיימס דיווח הלילה כי טראמפ אמר ליועציו שאם איראן לא תסכים לעסקה ולא תענה לדרישות האמריקניות אחרי מתקפה מוגבלת ראשונית - הוא ישקול התקפה נרחבת להפלת המשטר בעוד כמה חודשים. לפי הדיווח, טראמפ נוטה לאשר מתקפה מוגבלת בימים הקרובים כדי להראות לאיראן את רצינות כוונותיה של ארצות הברית, אך הדיווח הדגיש כי עדיין לא התקבלה החלטה על כך.
בדיון בחדר המצב שהתקיים ביום רביעי שעבר ביקש טראמפ לשמוע מיו"ר המטות המשולבים ומראש ה-CIA על סיכויי ההצלחה של התרחישים השונים למתקפה נגד איראן, כך לפי הדיווח. שני הבכירים לא התחייבו לתוצאות כלשהן. סגן הנשיא ג'יי די ואנס, שנחשב למסוייג יותר לגבי התקפה, לחץ על ראשי מערכת הבטחון בדיון לקבל תשובות על ההיתכנויות השונות.
עוד דווח כי בממשל שוקלים הצעה שמאחוריה עומד ראש סבא"א רפאל גרוסי ולפיה איראן תורשה להעשיר כמות מאוד קטנה של אורניום לרמה נמוכה לצורך מחקר רפואי, באופן שימנע ממנה העשרה לצרכים צבאיים אבל יאפשר להנהגה בטהראן לטעון כי לא ויתרה על זכות ההעשרה.
ביום חמישי שעבר בכינוס של מועצת השלום, קבע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ דדליין של 10 ימים להגיע לעסקה עם איראן, אחרת, "דברים רעים יקרו". הוא הוסיף כי "איראן לא יכולה להחזיק בנשק גרעיני. ייתכן שנצטרך עכשיו לעשות מהלך נוסף". יום לאחר מכן, דווח בוול סטריט ג'ורנל כי טראמפ שוקל תקיפה ראשונית מוגבלת של אתרי צבא וממשל באיראן במטרה לכפות עליה הסכם גרעין.
על המו"מ של ארצות הברית עם איראן, אמר נשיא ארצות הברית כי היו שיחות טובות", אך הוסיף גם כי "איראן לא יכולה להחזיק בנשק גרעיני. אמרנו להם את זה. צריך להגיע ל'עסקה משמעותית', אחרת דברים רעים יקרו. ייתכן שנצטרך עכשיו לעשות מהלך נוסף מול איראן וייתכן שלא, אולי להגיע לעסקה - אתם תדעו מה יקרה בתוך כעשרה ימים, ככל הנראה".
