מטוס הרקולס של צבא קולומביה התרסק היום (שני) בדרום המדינה סמוך לגבול עם פרו. לפי הדיווחים בתקשורת המקומית על המטוס היו 110 חיילים.
שר הביטחון פדרו סאנצ'ס אמר כי התאונה התרחשה כאשר המטוס המריא מפוארטו לגואיזמו, באזור האמזונס הדרומי של קולומביה. הוא הוסיף כי "מספר הנפגעים המדויק ונסיבות ההתרסקות טרם נקבעו". לפי דיווח בתחנת רדיו מקומית, ההתרסקות אירעה שלושה קילומטרים בלבד ממרכז עירוני.
BREAKING: Colombian Air Force plane carrying 110 people crashes near Puerto Leguízamo - local media pic.twitter.com/YroHAk1lHG
— BNO News Live (@BNODesk) March 23, 2026
בסוף פברואר התרסק מטוס הרקולס דומה של חיל האוויר של בוליביה בעיר אלטו, לא רחוק משכונת מגורים. באותה תקרית נהרגו יותר מ-20 בני אדם ו-30 נפצעו. ב-2023 התרסק מטוס קל באמזונס של קולומביה, עליו היו גם ילדים.
עוד בנושא
