תאילנד הגיעה להסכם עם איראן שיאפשר למכליות נפט תאילנדיות לעבור דרך מצר הורמוז - כך הודיע הבוקר (שבת) ראש ממשלת תאילנד אנוטין צ'רנווירקול במסיבת עיתונאים. כלי התקשורת האיראני ״טהראן טיימס״, המזוהה עם משמרות המהפכה, הדהד את הידיעה.
במסיבת העיתונאים ראש הממשלה אנוטין התנצל על תנודתיות מחירי הדלק, הודה שהממשלה העריכה לא נכון את המלחמה במפרץ, שכן בתחילה ציפתה שיירגע במהרה, והכריז על צעדים חדשים בניהול משק האנרגיה. הוא קרא למשקי הבית בתאילנד לחסוך בדלק: ״אם כל משק בית יקצץ רק ליטר אחד ביום, תאילנד תוכל לחסוך 10 מיליון ליטרים מדי יום".
אתמול הודיע חיל הים של משמרות המהפכה על סגירת מצר הורמוז. בהודעה שפורסמה נכתב כי "כל מעבר דרך המצר ייענה בתגובה קשה".
בתקשורת האיראנית דווח ששלוש ספינות מכולות ממדינות שונות שבו על עקבותיהן לאחר שקיבלו אזהרות מחיל הים של משמרות המהפכה. שתיים מהספינות שטו תחת דגל הונג קונג והספינה השלישית שטה תחת דגל איי מרשל.
בהודעת משמרות המהפכה הודיעו כי בנוסף לקריאות האזהרה לעבר שלוש הספינות, תיאסר כל תנועה במסדרון לספינות ששטות אל ומנמלים של בעלות ברית ושותפות של ארצות הברית וישראל.
עוד לפני סגירת המצר, בעיתון "פיננשל טיימס" דווח שאיראן עושה מאמץ גדול כדי להרוויח כסף ממעבר של כלי שיט, מיכליות וספינות דרך המצר. על רקע המלחמה, כמות קטנה למדי של כלי שיט עוברת במצר הורמוז, אחד מנתיבי השייט והסחר המרכזיים בעולם. בעיקר כלי שיט הקשורים לסין והודו עברו במיצר, בדרכם מזרחה או לדרום אמריקה.
לפי גורמים בתחום הספנות ששוחחו עם העיתון, היו ספינות שנאלצו לשלם למשטר האיראני שני מיליון דולרים כדי לוודא שיוכלו לשוט בבטחה במצר.
