דיפלומט ערבי שמעורה במגעים בין איראן לארצות הברית העיד כי בטהראן מאמינים שביכולתם להמשיך את המלחמה, ולסיים אותה בהמשך בתנאים נוחים מבחינתם, ולא בתנאים של ארצות הברית וישראל. כך פורסם הבוקר (שני) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב.
איראן סבורה לא רק כלפי חוץ, אלא גם מאחורי הקלעים, שהיא באמת יכולה לעצור את המלחמה בתנאים שהרבה יותר מתאימים לה. מבחינתה, הדרישות מצד ארצות הברית וישראל הן לא פחות מכניעה, ולכן במשטר האייתולות אפילו לא טרחו להשיב לתכנית 15 הנקודות של טראמפ.
לפי אותו דיפלומט ערבי, במשטר האייתוללות מעריכים שיוכלו להמשיך להחזיק מעמד לאורך זמן בלחימה ולהסב פגיעות קשות עוד יותר לישראל, לארצות הברית וגם למדינות האזור. בשל כן, בחוגים דיפלומטיים באזור מעריכים שיצטרך לקרות משהו מאוד יוצא דופן כדי שתימנע הסלמה.
